VMware-onderzoek: “Er is een kloof van 6 maanden tussen business en IT”

Slechte afstemming binnen bedrijven belemmert innovatie, productiviteit en concurrentievoordeel

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 13 juni 2014 15:15 uur

Volgens onderzoek van VMware, Inc. (NYSE: VMW), wereldwijd leider in virtualisatie en cloud-infrastructuur, is tweederde (67%) van de IT-beslissers in Nederland van mening dat er een kloof bestaat tussen wat de business wil en wat IT kan leveren. Men denkt dat het gat, in tijd uitgedrukt, gemiddeld zes maanden bedraagt. Het gemiddelde ligt in Europa, Midden-Oosten & Afrika (EMEA) op 5 maanden.

Deze mismatch tussen de zakelijke vereisten en de IT-afdeling heeft grote gevolgen voor de prestaties, het concurrerend vermogen en de groeimogelijkheden van organisaties. Volgens 45% van de Nederlandse IT-beslissers lijdt de productiviteit van de medewerkers hieronder, is er minder innovatie (39%) en zijn ze meer geld kwijt aan het beheer en behoud van legacy-systemen (38%).

Druk neemt toe

Bedrijven worstelen op dit moment al met het digitale IT-tijdperk en deze kloof zorgt voor nog meer druk op de IT-afdeling. Het onderzoek, uitgevoerd door Vanson Bourne in opdracht van VMware, wijst uit dat 67% van de Nederlandse IT-beslissers druk voelt van de CEO, CTO of het bestuur om te moderniseren in de komende 12 maanden. Naast de voortdurende uitdaging om de IT-uitgaven te verlagen (54%), zijn deze afdelingen ook belast met het verhogen van de mobiliteit van de werknemers (47%) en de overstap naar de cloud (38%).

“Een vertraging van een half jaar tussen wat het bedrijf verwacht van IT en wat IT kan leveren, is echt enorm. IT-afdelingen staan absoluut onder druk in dit nieuwe digitale tijdperk. Zij moeten continu balanceren tussen enerzijds alle waarde halen uit bestaande systemen en anderzijds nieuwe technologieën invoeren”, zegt Marc Groetelaars, Regional Director Benelux, VMware. “We horen steeds weer dat bedrijven IT zien als de motor van innovatie. Maar dat betekent dat ze IT ook moeten gaan zien als de toekomst. Organisaties van alle groottes hebben een IT-infrastructuur nodig die omhoog en omlaag kan schalen, al naar gelang de vraag van de business. Daarnaast hebben ze automation nodig om de beheersdruk te verminderen en dient de omgeving de productiviteit te verbeteren en innovatie te ondersteunen. Er zal geïnvesteerd moeten worden in IT om de business daadwerkelijk te beïnvloeden en deze kloof te dichten.”

De druk rondom het leveren van IT is een uitdaging die veel bedrijven ervaren. Meer dan de helft van de Nederlandse IT-beslissers ziet kleine concurrenten voorbij schieten. Maar liefst 54% denkt dat kleinere concurrenten sneller moderne IT-oplossingen kunnen implementeren en dus sneller kunnen reageren op veranderingen in de markt. Als gevolg daarvan voelt 76% zich ofwel bedreigd of maakt zich zorgen over deze kleinere concurrenten.

Rob Harborn, Senior Economist, CEBR, reageert: “De economie gaat van een periode van herstel naar een periode van groei en optimisme, waardoor het tempo van het bedrijfsleven sneller dan ooit is. Er vindt een nieuwe golf van IT-innovatie plaats en organisaties zijn op zoek naar betere en snellere manieren om de zakelijke verwachtingen af te stemmen op de levering van IT. Er is een aantoonbare impact op de prestaties van organisaties die business en IT goed op elkaar afstemmen. Degenen die dit niet kunnen, worden belemmerd in hun inspanningen om de productiviteit te maximaliseren nu er weer een tijd van groei aanbreekt.”

Het gat kan volgens Nederlandse IT-beslissers worden gedicht door IT beter af te stemmen op de bedrijfsdoelen (59%), gevolgd door meer budget (57%) en het aannemen van getalenteerd personeel (49%). Uit het onderzoek blijkt ook weer de noodzaak om de juiste mensen te hebben die ervoor kunnen zorgen dat IT de volledige organisatie ondersteunt en kijkt naar het verhogen van de prestaties, concurrentievermogen en groeipotentieel.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...