Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rechtbank: Test Consumentenbond is broddelwerk

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 augustus 2007 07:23 uur

ConsumentenbondDe uitspraken en tests van providers van de Consumentenbond zijn vaak te belachelijk voor woorden en ongefundeerd.

Gisteren is de Consumentenbond door de rechtbank veroordeeld omdat een test die ze hebben uitgevoerd broddelwerk is. Het gaat daarbij overigens niet om iets dat met providers te maken heeft, maar het had net zo goed een boze provider kunnen zijn, die niet veilig zou zijn, bij gebrek aan anti-virus software of een spam-filter.

De rechtbank stelt in het vonnis ondermeer:

Vaststaat dat uitsluitend onderzoek is gedaan naar de randvoorwaarden. Voorts staat vast dat de randvoorwaarden een indicatie -kunnen- geven betreffende de kwaliteit van de kliniek, doch dat het onderzoek zich niet heeft gericht op de kwaliteit van de daadwerkelijke zorg als het uitvoeren van ooglaser behandelingen. Geoordeeld wordt dan ook dat de vermelding van Eye Center in het gewraakte artikel onder de categorie ‘slecht’, alsmede de vermelding ‘matig’ daar waar het de behandelend artsen betreft, als te vergaand en niet door de feiten ondersteund is aan te merken.

Goed om te zien dat de Consumentenbond eindelijk eens het deksel goed op de neus krijgt. De testen van de Consumentenbond kunnen bedrijven maken of breken. Daarbij heeft de Consumentenbond een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid, die ze dan ook moet nemen. Ik ben blij dat de rechtbank de Consumentenbond heeft teruggefloten!

ISPam.nl Job board

Vincent Schonau, 16 augustus 2007 7:50 am

Begrijp ik nou goed dat je vindt dat een consumenten-provider die geen beveiligingssoftware of spamfilter levert, toch het predikaat 'veilig' verdient?

Arjan Bijnen, 16 augustus 2007 7:56 am

Geloofwaardigheids niveau van de Consumentenbond zit naar mijn mening ook al jaren onder het 0-punt. Evenals het Algemeen Dagblad tevens.... Veel schrijven, weinig feiten.

Arnout Veenman, 16 augustus 2007 8:13 am

Vincent, dat zeg ik niet, waar het in de test in kwestie van december 2006 om gaat, is dat veiligheid in de test van de Consumentenbond enkel bestaat uit 12,5% virus filter, 7,5% spam filter. Dat kun je toch niet presenteren als de twee punten die aangeven hoe veilig een provider is. De Consumentenbond had dus juist méér criteria voor veiligheid moeten hebben naast spam- en virusfilter!

Wido, 16 augustus 2007 11:26 am

De consumentenbond test ook alleen de dingen waar consumenten naar kijken.

Ik vind de test ook nooit diepgaand of goed verricht, vaak worden veel belangrijkere factoren vergeten.

Onder veiligheid valt namelijk ook de opslag van jouw mail bijvoorbeeld, hoe veilig staat dat? Zowel fysiek als software-matig, maar nee, dat wordt achterwege gelaten.

Ben dan ook blij dat ze nu terug gefloten zijn!

Thomas Wouters, 16 augustus 2007 1:33 pm

@Wildo, en daar zit nou juist het probleem.

Als consument 'vertrouw' ik de consumenten bond. Ik verwacht dat zij verder kijken dan dat ik doe. Als consument wil je een objectief kwalitatief hoogwaardige vergelijking, die verder gaat dan dat ik zelf zou kunnen.

De consument is met uitstek een partij die misstanden binnen de ISP sector aan de kaak kan stellen, MITS ze het serieus aan zouden pakken. Dus niet simpel de sites van alle providers bezoeken en even kijken welke diensten ze aan bieden en dan vinkjes zetten.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...