Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XS4ALL gaat internetters veiligheidstraining geven

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 augustus 2007 07:56 uur

XS4ALLDe veiligheid op internet zou enorm toenemen als consumenten zelf hun verantwoordelijkheid nemen door naast software tegen spam en virussen ook hun eigen gedrag aan passen.

Zo verklaart XS4ALL op basis van haar onderzoek Is internet veiliger geworden. Uit dit onderzoek blijkt ook dat maar 35 procent van de internetgebruikers zichzelf als verantwoordelijke ziet om de (eigen) veiligheid te vergroten.

Voor die 35 procent van de internetters die het wel als de eigen verantwoordelijkheid ziet om de (eigen) veiligheid te vergroten, start XS4ALL met veiligheidstrainingen voor internetters, tijdens de veiligheidstraining leren internetters hoe ze zich tegen virussen, spam en verschillende soorten fraude kunnen beschermen. XS4ALL abonnees betalen hiervoor 25 euro, niet abonnees zijn ook welkom maar moet 100 euro meer neertellen.

?Niels Huijbregts, hoofd Maatschappelijke Betrekkingen van XS4ALL heb ik gevraagd of de veiligheidstrainingen een reactie is op het feit dat OPTA regels maakt voor ISP’s.

Huijbregts stelt dat de trainingen niet direct een reactie zijn op dit voornemen van OPTA, maar dat de trainingen wel overeenkomen met het standpunt van XS4ALL in het debat rond dit onderwerp, namelijk dat de verantwoordelijkheid voor veiligheid op internet bij veel verschillende partijen ligt. OPTA heeft wel zeer enthousiast gereageerd op de aankondiging van XS4ALL zo liet Huijbregts tegenover ISPam.nl weten!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.