Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Staatssecretaris Heemskerk wil zorgplicht van ISP’s verder invullen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 14 september 2007 07:49 uur

OPTAHet lijkt er op dat de OPTA de afgelopen tijd flink aan het lobbyen is geweest, om zo politieke steun te krijgen voor de regels die ze voor ISP’s heeft gemaakt. Steun uit de markt voor de plannen van OPTA bestaat nauwelijks, daarom lijkt OPTA het nu over een andere boeg te hebben gegooid.

Webwereld meldt dat ook Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, zich uitgesproken heeft voor de plannen van OPTA. Heemskerk heeft tijdens een bijeenkomst in Den Haag de mij bekende zin, die vast door OPTA is ingefluisterd, uitgesproken:

Ik wil vastleggen aan welke minimale veiligheidsvereisten providers moeten voldoen, zodat ook de laatste cowboys in deze markt zich aan de regels gaan houden.

Verder zei Heemskerk over de zorgplicht van ISP’s:

Aan welke veiligheidsstandaarden moeten service providers minimaal voldoen? Dat wil ik samen met internetaanbieders en de OPTA afspreken. Tot voor kort stonden de razendsnelle ontwikkelingen niet toe om deze bodem in de markt te leggen. Inmiddels begint zich een consensus te vormen over de minimale vereisten. Mijn idee is om – geheel in de stijl van de sector – via open discussie en inspraak suggesties te verzamelen voor de invulling van het artikel.

Gezien OPTA de regels voor ISP’s al klaar heeft, is dit statement van Staatssecretaris Heemskerk vooral een groen licht voor de plannen die OPTA al aan het effectueren is.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.