Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgacom verkoopt netwerk Scarlet

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 juli 2009 08:01 uur

Scarlet BelgacomHet netwerk van Scarlet is door Belgacom verkocht aan Syntigo, een dochter van de NMBS (de Belgische Spoorwegen). Wellicht kan ik daarom beter zeggen: Belgisch staatsbedrijf verkoopt Scarlet netwerk aan staatsbedrijf. Desalniettemin voldoet Belgacom hiermee aan de belangrijkste eis van de Belgische mededingingsautoriteit bij de overname van Scarlet, om het netwerk van het bedrijf te verkopen.

Syntigo verkoopt via business-unit B-Telecom de overcapaciteit op het 4.000 km lange glasvezel netwerk van de Belgische Spoorwegen aan grootverbruikers (media, medische sector, overheid, industrie, financiĆ«le sector, …) en telecom operators. Met de overname van het netwerk van Scarlet voegt het bedrijf nog eens 1.400 km toe aan haar glasvezel netwerk.

Officieel is Syntigo een concurrent van Belgacom, maar beide zijn staatsbedrijven. Door dat het netwerk van Scarlet nu niet aan een onafhankelijke derde partij wordt verkocht, wordt de concurrentie op de internetmarkt in Belgiƫ pootjegelicht en worden de eisen van de mededingingsautoriteit slim omzeilt, want ondanks het feit dat het netwerk van Scarlet verkocht wordt, blijft de feitelijke eigenaar dezelfde: de Belgische Staat.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.