Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Aleto Internet wint rechtszaak tegen Impressed

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 2 oktober 2007 10:30 uur

Rechtbank RoermondDe rechtszaak van Impressed tegen Aleto Internet is gewonnen door Aleto Internet! Afgelopen vrijdag heeft de voorzieningenrechter in Roermond uitspraak gedaan. In het vonnis stelt de voorzieningenrechter dat de kwestie te complex is om in kortgeding te beoordelen en wijst daarom de vordering van Impressed af. Impressed wordt ook veroordeeld in de proceskosten.

In totaal zijn er twee zittingen geweest in het kortgeding, mijn verslag van de eerste zitting staat hier, over de tweede zitting die op 31 augusts plaatsvond, heb ik geen verslag geschreven. Tijdens de tweede zitting heeft Aleto Internet eigenaar Roel Derkx zijn kant van het verhaal vertelt. Daarnaast werd buiten de rechtszaal geprobeerd om de zaak te schikken.

De inhoud van de schikkingsonderhandelingen kan ik weinig over zeggen, behalve dat er naar een creatieve oplossing werd gekeken, dit simpelweg om van het gezeur af te zijn, want ondernemers willen ondernemen en niet procederen. Daarbij was dan ook geen enkele vorm van schadevergoeding bespreekbaar voor Aleto Internet. De inbreng van de advocaat van Impressed, meester Van Kempen, was hameren op het feit dat er zonder schikking, een voor Aleto Internet zeer kostbare bodemprocedure zou volgen, die jaren kan voortslepen.

Ik heb me enorm gestoord aan die bangmakerij van meester Van Kempen. Al past het wel in het hele plaatje, tussen de beide zittingen zat 3 maanden, waarbij het de bedoeling was om met elkaar te praten en de zaak te schikken. Ondanks herhaalde pogingen kreeg Aleto Internet geen contact met Impressed. Enkele dagen voor de tweede zitting ploft er zonder enig overleg ineens een zeer ongunstig, dwingend schikkingsvoorstel op de mat, met daarbij de boodschap, dat men er mee moet instemmen of er volgt een kostbare bodemprocedure!

Nu de rechtszaak door Aleto Internet gewonnen is, lijkt het mij sterk dat Impressed nog een kostbare bodemprocedure begint. De hele rechtszaak is naar mijn idee zuiver vexatoir, puur uit rancune met de bedoeling van Impressed om er een slaatje uit te slaan. Dat blijkt wel uit de handelswijze, bangmakerij en bewijsvoering tijdens de eerste zitting van Impressed!

Voor de volledigheid de opmerking, dat ik als voorzitter van ISPConnect, zelf betrokken ben geweest bij de rechtszaak, om Aleto Internet als lid te ondersteunen!

Ivo, 2 oktober 2007 1:22 pm

Gefeliciteerd Aleto! :)

Paul, 2 oktober 2007 1:24 pm

Bier op kosten van Gijs.

Axel, 2 oktober 2007 1:30 pm

Goed gedaan Aleto!

Randy, 2 oktober 2007 5:18 pm

Zie ik daar Roel en Gijs in de verte met een krat bier lopen?

Peter - XS-24, 2 oktober 2007 6:47 pm

Mooi gedaan :).

Triloxigen, 2 oktober 2007 7:32 pm

Van bedrijven als Impressed ben ik not amused.
Dat soort mensen proberen door eigen fouten er zelf beter van te worden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.