Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Minister Ter Horst steunt censuur plan van de Europese Commissie

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 1 oktober 2007 23:18 uur

Europese UnieMinister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft haar steun uitgesproken voor het plan van de Europese Commissie om websites met instructies om bommen te maken of terroristische inhoud te blokkeren. Zo liet Ter Horst weten na een vergadering over het onderwerp met de EU ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie, meldt nu.nl.

Gelukkig zijn er ook nog verstandige landen en ministers in de EU. De Luxemburgse minister van Justitie Luc Frieden, die van mening is dat het blokkeren van websites niet helpt. Frieden vindt dat er beter gekeken kan worden naar de terroristen zelf.

Ondanks de kritiek EU Commissaris Franco Frattini komt 6 november met een concreet voorstel aan de EU landen om zulke websites in de hele EU te blokkeren. Als het aan Frattini ligt gaan we toe naar een, door de overheid gecensureerd, “gecontroleerd web”.

ISPam.nl Job board

robbert, 2 oktober 2007 12:00 am

Wel vreemd hoor, wat maakt het nou uit of ze bomen maken, of bedoelen ze bommen?

[quote]
Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft haar steun uitgesproken voor het idee van de Europese Commissie om websites met instructies om [b]bomen[/b] te maken of met terroristische inhoud te blokkeren. Zo liet Ter Horst gisteren weten na een vergadering over het onderwerp met de EU ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie, meldt nu.nl.
[/quote]

Ps, ik weet niet hoe ik hier over moet denken. Eene kant ben ik tegen censuur, maar aan de andere kant kunnen dit soort dingen niet en vormt het een gevaar voor de samenleving.

Martijn Groenleer, 2 oktober 2007 7:52 am

Het maken van bommen was bij ons deels onderdeel van de scheikundeles. En dan bedoel ik dus niet de grote bommen, maar meer de onschuldige kleine expirimenten.

Echter wanneer je die leuke kleine expirimenten opschaalt en enkele stoffen, in de juiste verhouding, toevoegd, krijg je toch redelijke explosieve mengsels.

Ik ben niet zo van het gecensureer. Als mensen het willen weten, komen ze het toch wel te weten. Het web is gebaseerd op het 'linking pin' principe. Ik weet dat je {linkje} dit kan vinden, of tenminste weten ze daar waar je moet zijn.

Het zelfde principe als in de echte wereld dus!

Censureren zal het dus echt niet voorkomen. Verder was er volgens mij iets van het recht op vrije informatie.

Mark, 2 oktober 2007 2:00 pm

En hoe willen ze gaan censureren? Op IP adres? Wordt je blij van als er zonder mede weten van de hoster op een shared hosting server (of cluster) een dergelijke site komt. Op DNS? Dan gebruikt men toch andere naamservers of gaat men op IP werken of via een andere link. Of toch maar deep packet inspection, daar zal de privacy "perfect" mee gediend zijn, naast het feit dat het "niet" optimaal is voor de access providers.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...