Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Minister Ter Horst steunt censuur plan van de Europese Commissie

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 1 oktober 2007 23:18 uur

Europese UnieMinister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft haar steun uitgesproken voor het plan van de Europese Commissie om websites met instructies om bommen te maken of terroristische inhoud te blokkeren. Zo liet Ter Horst weten na een vergadering over het onderwerp met de EU ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie, meldt nu.nl.

Gelukkig zijn er ook nog verstandige landen en ministers in de EU. De Luxemburgse minister van Justitie Luc Frieden, die van mening is dat het blokkeren van websites niet helpt. Frieden vindt dat er beter gekeken kan worden naar de terroristen zelf.

Ondanks de kritiek EU Commissaris Franco Frattini komt 6 november met een concreet voorstel aan de EU landen om zulke websites in de hele EU te blokkeren. Als het aan Frattini ligt gaan we toe naar een, door de overheid gecensureerd, “gecontroleerd web”.

robbert, 2 oktober 2007 12:00 am

Wel vreemd hoor, wat maakt het nou uit of ze bomen maken, of bedoelen ze bommen?

[quote]
Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft haar steun uitgesproken voor het idee van de Europese Commissie om websites met instructies om [b]bomen[/b] te maken of met terroristische inhoud te blokkeren. Zo liet Ter Horst gisteren weten na een vergadering over het onderwerp met de EU ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie, meldt nu.nl.
[/quote]

Ps, ik weet niet hoe ik hier over moet denken. Eene kant ben ik tegen censuur, maar aan de andere kant kunnen dit soort dingen niet en vormt het een gevaar voor de samenleving.

Martijn Groenleer, 2 oktober 2007 7:52 am

Het maken van bommen was bij ons deels onderdeel van de scheikundeles. En dan bedoel ik dus niet de grote bommen, maar meer de onschuldige kleine expirimenten.

Echter wanneer je die leuke kleine expirimenten opschaalt en enkele stoffen, in de juiste verhouding, toevoegd, krijg je toch redelijke explosieve mengsels.

Ik ben niet zo van het gecensureer. Als mensen het willen weten, komen ze het toch wel te weten. Het web is gebaseerd op het 'linking pin' principe. Ik weet dat je {linkje} dit kan vinden, of tenminste weten ze daar waar je moet zijn.

Het zelfde principe als in de echte wereld dus!

Censureren zal het dus echt niet voorkomen. Verder was er volgens mij iets van het recht op vrije informatie.

Mark, 2 oktober 2007 2:00 pm

En hoe willen ze gaan censureren? Op IP adres? Wordt je blij van als er zonder mede weten van de hoster op een shared hosting server (of cluster) een dergelijke site komt. Op DNS? Dan gebruikt men toch andere naamservers of gaat men op IP werken of via een andere link. Of toch maar deep packet inspection, daar zal de privacy "perfect" mee gediend zijn, naast het feit dat het "niet" optimaal is voor de access providers.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.