Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN kondigt sunrise numerieke .nl-domeinnamen aan

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 1 november 2007 07:56 uur

SIDN kondigt sunrise numerieke .nl-domeinnamen aanSIDN heeft de introductie van zuiver numerieke domeinnamen officieel aangekondigd. Voorafgaand aan de vrije registratie van numerieke .nl-domeinnamen heeft SIDN van 1 tot en met 14 december 2007 een sunrise periode ingelast, zodat houders van merk- en handelsnamen de mogelijkheid krijgen om hun recht te laten gelden. Voor die partijen die daar gebruik van willen maken, heeft SIDN een speciale website online geplaatst.

9292.nl
De belangrijkste voorvechter van zuiver numerieke .nl-domeinnamen was de ReisInformatiegroep ook wel bekend als 9292, die in 2004 een rechtszaak tegen SIDN had aangespannen om 9292.nl te kunnen registreren. Tijdens het DomeinnaamDebat 2006, dat heeft geadviseerd om de registratie van zuiver numerieke .nl-domeinnamen mogelijk te maken, was ook 9292 de belangrijkste voorvechter van zuiver numerieke domeinnamen. Daarom mijn felicitaties aan 9292, dat het nu eindelijk zo ver is!

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN:

Met de introductie van numerieke domeinnamen volgen we een advies op uit het Domeinnaamdebat 2006. De aanvragen kunnen –net zoals alle .nl-domeinnamen– alleen via een bij SIDN geregistreerde deelnemer worden ingediend. We verwachten de hele sunrise-procedure in januari 2008 af te ronden, waarna iedereen een numerieke .nl-domeinnaam kan aanvragen. Dus dan kan je bijvoorbeeld je telefoonnummer of geboortedatum als domeinnaam gebruiken!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.