Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Veel groei bij het .org-domein

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2009 08:03 uur

.org-domeinDe Public Internet Registry (pir.org) heeft voor het eerst een rapport over het gebruik van de .org-extentie vrijgegeven onder de naam “The Dashboard“. Het is de bedoeling dat halfjaarlijks gepubliceerd moet worden en deze bevat de laatste informatie over het gebruik van het .org-domein.

Zo valt te lezen dat het gebruik van het .org-domein met 11% gegroeid is naar meer bijna 7,7 miljoen domeinnamen in het eerste half jaar van 2009. Dit is opvallend, omdat bij andere extenties zoals .com en .net juist een (kleine) daling te zien is. De economische recessie zou hiervan de oorzaak zijn, zo berichte ISPam.nl eerder. De effectieve groei van het .org-domein zit op ca. 5% als we de vervallen domeinen meetellen en deze afzetten tegen andere TLD’s.

groei_in_het_org_domein

In het rapport wordt ook het gebruik van het domein uitgesplitst in diverse sectoren. Het zijn allang niet meer alleen non-profit organisaties die het domein gebruiken. Binnen de sector zorg en welzijn zijn ook veel gebruikers, alsook de sectoren onderwijs, sport, goede doelen en religieuze instellingen. Ook open-source initiatieven maken vaak gebruik van een .org-domein. Het .org domein is een innovatief TLD. Het was een van de eerste grote TLD’s die DNSSEC ingevoerd heeft. Ook kondigde het TLD eind vorig jaar aan dat alle nameservers ook via IPv6 bereikbaar waren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.