Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN schort uitgifte van 112.nl en 117.nl op

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 16 november 2007 07:31 uur

SIDN schort de uitgifte van 112.nl en 117.nl opNa een sommatie van Bram Heerink, de voormalig eigenaar van de persoonsdomeinnaam www.112.nl, heeft SIDN er voor gekozen om de uitgifte van de domeinnaam 112.nl op te schorten.

SIDN heeft tegen Webwereld gesteld dat ook de uitgifte van de domeinnaam 117.nl is opgeschort. De huidige houder van www.117.nl, Wilco Kuipers van de rockband Jitiizer liet tegenover ISPam.nl weten verrast te zijn over het artikel op Webwereld en zelf nog niet van een dergelijk besluit van SIDN gehoord te hebben:

We zijn natuurlijk ontiegelijk blij met het feit dat SIDN heeft besloten de uitgifte van 117.nl op te schorten, al hebben we nog geen officieel schrijven van SIDN ontvangen. Als band met weinige financiële middelen leek het er voor ons op dat we onze domeinnaam www.117.nl definitief kwijt zouden zijn. Deze nieuwe ontwikkeling geeft ons weer hoop dat we toch deze voor ons zeer belangrijke domeinnaam alsnog kunnen behouden.

In de brief die naar Heerink is gestuurd ontkent SIDN jurist Maarten Simon dat het besluit om de uitgifte van de numerieke domeinnaam 112.nl op te schorten te maken heeft met de sommatie van Heerink zijn advocaat mr. Quirijn Meijnen:

Reeds voor de ontvangst van uw schrijven en geheel los van de door u in uw brief naar voren gebrachte argumenten waar ik nu niet op in zal gaan, hebben wij besloten in afwachting van de uitspraak van het Hof de persoonsdomeinnaam www.112.nl in stand te laten vanwege het gelegde beslag en niet over te gaan tot het registreren van de domeinnaam 112.nl.

Ik vind het moeilijk te geloven dat dit besluit niets te maken heeft met de sommatie van Heerink. Al is het opschorten van de uitgifte van 112.nl en 117.nl wel de juiste beslissing!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.