Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN schort uitgifte van 112.nl en 117.nl op

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 16 november 2007 07:31 uur

SIDN schort de uitgifte van 112.nl en 117.nl opNa een sommatie van Bram Heerink, de voormalig eigenaar van de persoonsdomeinnaam www.112.nl, heeft SIDN er voor gekozen om de uitgifte van de domeinnaam 112.nl op te schorten.

SIDN heeft tegen Webwereld gesteld dat ook de uitgifte van de domeinnaam 117.nl is opgeschort. De huidige houder van www.117.nl, Wilco Kuipers van de rockband Jitiizer liet tegenover ISPam.nl weten verrast te zijn over het artikel op Webwereld en zelf nog niet van een dergelijk besluit van SIDN gehoord te hebben:

We zijn natuurlijk ontiegelijk blij met het feit dat SIDN heeft besloten de uitgifte van 117.nl op te schorten, al hebben we nog geen officieel schrijven van SIDN ontvangen. Als band met weinige financiële middelen leek het er voor ons op dat we onze domeinnaam www.117.nl definitief kwijt zouden zijn. Deze nieuwe ontwikkeling geeft ons weer hoop dat we toch deze voor ons zeer belangrijke domeinnaam alsnog kunnen behouden.

In de brief die naar Heerink is gestuurd ontkent SIDN jurist Maarten Simon dat het besluit om de uitgifte van de numerieke domeinnaam 112.nl op te schorten te maken heeft met de sommatie van Heerink zijn advocaat mr. Quirijn Meijnen:

Reeds voor de ontvangst van uw schrijven en geheel los van de door u in uw brief naar voren gebrachte argumenten waar ik nu niet op in zal gaan, hebben wij besloten in afwachting van de uitspraak van het Hof de persoonsdomeinnaam www.112.nl in stand te laten vanwege het gelegde beslag en niet over te gaan tot het registreren van de domeinnaam 112.nl.

Ik vind het moeilijk te geloven dat dit besluit niets te maken heeft met de sommatie van Heerink. Al is het opschorten van de uitgifte van 112.nl en 117.nl wel de juiste beslissing!

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...