Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Indiase rechtszaak tegen Nederlandse ISP’s van de baan

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 30 januari 2008 08:35 uur

Vlag IndiaNa bemiddeling van oud-minister president Ruub Lubbers is de Indiase rechtszaak tegen ISP’s Antenna en XS4ALL en ook de ngo’s Schone Kleren Kampagne en Landelijke India Werkgroep (SKK/LIW) van de baan. Met het beëindigen van de rechtszaak is ook het internationale opsporingsbevel voor de directie van Antenna weer ingetrokken.

De rechtszaak wordt beëindigd als onderdeel van een overeenkomst tussen het Indiase kledingbedrijf Fiber & Fabrics International en dochterbedrijf Jeans Knit Private Limited (FFI/JKPL) en SKK/LIW. Afgesproken is dat FFI/JKPL de procedure die het tegen SKK/LIW en haar ISP’s had aangespannen intrekt en SKK/LIW zal haar campagne tegen FFI/JKPL staken.

Wél wordt er een Ombudsman ingesteld die het mandaat heeft om misstanden, die door werknemers of derden worden gemeld, op te lossen. Daarnaast zijn werknemers van FFI/JKPL vrij om zich in vakbonden te organiseren. Ruud Lubbers zal samen met Ashok Khosla, voorzitter van de NGO Development Alternatives en covoorzitter van de Club van Rome, die hem bijstond bij de bemiddeling, waken over de uitvoering van de overeenkomst.

Op deze manier is het probleem voor de Nederlandse ISP’s opgelost en is het doel van SKK/LIW bereikt. Dit is nog eens goed nieuws. Antenna, XS4ALL en SKK/LIW gefeliciteerd!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.