Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NASA stelt bouw groot datacenter uit

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 12 maart 2010 08:04 uur

Ook aan ‘s werelds grootste ruimtevaartorganisatie NASA gaat de economische malaise niet ongemerkt voorbij. De NASA heeft de plannen voor de bouw van een datacenter van 1,5 miljard dollar op de lange baan geschoven.

Het grote it-project van de NASA is voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat eerst de nieuwe richtlijnen vanuit het Witte Huis worden afgewacht. Ook spelen personeelswisselingen in de top van de NASA mee, zo kondigde de organisatie onlangs aan.

De bouw van het nieuwe datacenter maakt deel uit van zogeheten Information Technology Infrastructure Integration Program (I3P), dat enkele miljarden dollars kost. De ruimtevaartorganisatie zegt nu eerst een plan op te zullen stellen om bepaalde datacenters, systemen of applicaties samen te voegen voordat er over plannen voor nieuwbouw wordt gesproken.

Ook het beleid van de regering Obama speelt een rol. Zo heeft het Bureau van Management en Budget zijn plannen gewijzigd in navolging van de economische crisis en zijn nieuwe richtlijnen uitgevaardigd op het gebied van cloud ocmputing, het energieverbruik en het samenvoegen van datacenters. Onlangs kwam al in het nieuws dat de Amerikaanse overheid het aantal overheidsdatacenters fors wil terugdringen.

Wildgroei
Bij de NASA is het aantal datacenters de afgelopen jaren flink uit de hand gelopen, net zoals bij veel Amerikaanse overheidsorganisaties. Tegelijkertijd gaat de NASA ook met zijn tijd mee, met bijvoorbeeld een private cloud platform dat draait in een datacenter in een verplaatsbare container.

Uit een document uit 2008 blijkt dat de NASA in 2008 ongeveer 75 datacenters bezat. Het plan is nu om dit aantal terug te brengen tot een kleiner aantal zodat het gemakkelijker wordt om ze te beheren, schrijft Information Week. De nieuwe consolidatieplannen van de NASA moeten ergens in de herfst van dit jaar helemaal zijn uitgewerkt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.