Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

NASA stelt bouw groot datacenter uit

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 12 maart 2010 08:04 uur

Ook aan ‘s werelds grootste ruimtevaartorganisatie NASA gaat de economische malaise niet ongemerkt voorbij. De NASA heeft de plannen voor de bouw van een datacenter van 1,5 miljard dollar op de lange baan geschoven.

Het grote it-project van de NASA is voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat eerst de nieuwe richtlijnen vanuit het Witte Huis worden afgewacht. Ook spelen personeelswisselingen in de top van de NASA mee, zo kondigde de organisatie onlangs aan.

De bouw van het nieuwe datacenter maakt deel uit van zogeheten Information Technology Infrastructure Integration Program (I3P), dat enkele miljarden dollars kost. De ruimtevaartorganisatie zegt nu eerst een plan op te zullen stellen om bepaalde datacenters, systemen of applicaties samen te voegen voordat er over plannen voor nieuwbouw wordt gesproken.

Ook het beleid van de regering Obama speelt een rol. Zo heeft het Bureau van Management en Budget zijn plannen gewijzigd in navolging van de economische crisis en zijn nieuwe richtlijnen uitgevaardigd op het gebied van cloud ocmputing, het energieverbruik en het samenvoegen van datacenters. Onlangs kwam al in het nieuws dat de Amerikaanse overheid het aantal overheidsdatacenters fors wil terugdringen.

Wildgroei
Bij de NASA is het aantal datacenters de afgelopen jaren flink uit de hand gelopen, net zoals bij veel Amerikaanse overheidsorganisaties. Tegelijkertijd gaat de NASA ook met zijn tijd mee, met bijvoorbeeld een private cloud platform dat draait in een datacenter in een verplaatsbare container.

Uit een document uit 2008 blijkt dat de NASA in 2008 ongeveer 75 datacenters bezat. Het plan is nu om dit aantal terug te brengen tot een kleiner aantal zodat het gemakkelijker wordt om ze te beheren, schrijft Information Week. De nieuwe consolidatieplannen van de NASA moeten ergens in de herfst van dit jaar helemaal zijn uitgewerkt.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?