Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XS4ALL breidt IPv6 tests uit

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 1 april 2010 08:01 uur

Accessprovider XS4ALL zal de tests met IPv6-connectiviteit op haar DSL-aansluitingen uitbreiden. Eerder begon XS4ALL met een geselecteerde groep van tientallen gebruikers, nu wil de provider 1000 extra aansluitingen IPv6-ready maken.

Vanaf morgen (2 april, RtH) kunnen klanten zich inschrijven voor deelname aan een pilot met IPv6. Zij krijgen hiermee de gelegenheid om te testen met het nieuwe internetprotocol. XS4ALL wil haar klanten graag nu al met IPv6 laten kennismaken zodat ze goed voorbereid zijn als het huidige internet straks vol is.

Momenteel kunnen klanten al via een experimentele tunnel IPv6 krijgen,, met deze test wordt het een native verbinding. Voor deze pilot moeten klanten zelf voor een geschikt modem zorgen, zo valt op de speciale IPv6-pagina te lezen. De provider zoekt 1000 mensen die met deze pilot mee willen doen.

Niels Huijbregts, woordvoerder van XS4ALL: “Hiermee zetten we weer een belangrijke volgende stap op weg naar een volledig IPv6-ready netwerk. En dat is maar goed ook, want het aftellen is nu echt begonnen.” IPv6 en het huidige systeem kunnen niet zomaar met elkaar communiceren. “Voor een soepele overgang is het belangrijk om nu in alle rust te testen. Zo voorkom je dat IPv6 straks een haastklus wordt.” XS4ALL vindt het daarom belangrijk haar klanten nu de mogelijkheid te bieden aan deze pilot deel te nemen.

ISPam.nl Job board

Japje, 1 april 2010 8:34 am

Kijk het gaat eindelijk de goede kant op! Het is alleen wel heel erg jammer dat XS4ALL niet voor deze klanten een modem/router heeft geregeld. Een modem/router die overweg kan met IPv6 kost je al snel meer dan 150 euro.. Dus om XS4ALL te helpen met testen zou je zelf geld moeten bijleggen.. IMHO een gemiste kans van XS4ALL om wat extra goodwill te kweken bij de mensen die ze helpen met het testen van hun IPv6 infra.

RHarmsen, 1 april 2010 9:11 am

Denk dat XS4ALL (nu) geen modems levert omdat ze binnenkort toch over gaan op VDSL capable modems, welke vast ook IPv6 als eis hebben.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...