Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

XS4ALL breidt IPv6 tests uit

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 1 april 2010 08:01 uur

Accessprovider XS4ALL zal de tests met IPv6-connectiviteit op haar DSL-aansluitingen uitbreiden. Eerder begon XS4ALL met een geselecteerde groep van tientallen gebruikers, nu wil de provider 1000 extra aansluitingen IPv6-ready maken.

Vanaf morgen (2 april, RtH) kunnen klanten zich inschrijven voor deelname aan een pilot met IPv6. Zij krijgen hiermee de gelegenheid om te testen met het nieuwe internetprotocol. XS4ALL wil haar klanten graag nu al met IPv6 laten kennismaken zodat ze goed voorbereid zijn als het huidige internet straks vol is.

Momenteel kunnen klanten al via een experimentele tunnel IPv6 krijgen,, met deze test wordt het een native verbinding. Voor deze pilot moeten klanten zelf voor een geschikt modem zorgen, zo valt op de speciale IPv6-pagina te lezen. De provider zoekt 1000 mensen die met deze pilot mee willen doen.

Niels Huijbregts, woordvoerder van XS4ALL: “Hiermee zetten we weer een belangrijke volgende stap op weg naar een volledig IPv6-ready netwerk. En dat is maar goed ook, want het aftellen is nu echt begonnen.” IPv6 en het huidige systeem kunnen niet zomaar met elkaar communiceren. “Voor een soepele overgang is het belangrijk om nu in alle rust te testen. Zo voorkom je dat IPv6 straks een haastklus wordt.” XS4ALL vindt het daarom belangrijk haar klanten nu de mogelijkheid te bieden aan deze pilot deel te nemen.

Japje, 1 april 2010 8:34 am

Kijk het gaat eindelijk de goede kant op! Het is alleen wel heel erg jammer dat XS4ALL niet voor deze klanten een modem/router heeft geregeld. Een modem/router die overweg kan met IPv6 kost je al snel meer dan 150 euro.. Dus om XS4ALL te helpen met testen zou je zelf geld moeten bijleggen.. IMHO een gemiste kans van XS4ALL om wat extra goodwill te kweken bij de mensen die ze helpen met het testen van hun IPv6 infra.

RHarmsen, 1 april 2010 9:11 am

Denk dat XS4ALL (nu) geen modems levert omdat ze binnenkort toch over gaan op VDSL capable modems, welke vast ook IPv6 als eis hebben.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.