Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN organiseert evaluatiebijeenkomst over landrush op 31 maart

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 maart 2008 08:00 uur

SIDNSIDN heeft gisteren bekend gemaakt dat ze op 31 maart een evaluatiebijeenkomst over landrush numerieke .nl-domeinnamen organiseert op maandag 31 maart. Tijdens de bijeenkomst wil SIDN terugblikken op de landrush, de feedback van deelnemers en het onderzoek van SIDN naar het verloop van de landrush. Daarnaast presenteert SIDN haar plan om de domeinnamen die door Blixem en MijnAlbum zijn teruggegeven opnieuw uit te geven.

Ik hoop dat het geen bijeenkomst wordt waar SIDN presenteert wat zij zelf bedacht heeft, maar dat alle SIDN deelnemers die dat willen de mogelijkheid hebben om mee te denken over de wijze waarop SIDN de heruitgifte van de teruggegeven numerieke .nl-domeinnamen regelt.

Bij Radio Online stelde SIDN directeur Roelof Meijer gisteravond dat er twee opties zijn, een nieuwe landrush onder strenge voorwaarden of een verloting onder de verschillende aanvragers tijdens de landrush die mis hebben gegrepen. Ook verdedigt Meijer de draai van 180 graden die SIDN gemaakt heeft in de uitzending. Het item is hier terug te luisteren.

De evaluatiebijeenkomst vindt op 31 maart van 13:30 tot 17:00 uur plaats in Meeting Plaza in Maarssen (aanmelden verplicht). Ik ben heel erg benieuwd naar wat SIDN gaat vertellen en vooral ook hoe de SIDN deelnemers op dat verhaal gaan reageren en of zij het accepteren?

Let op: De bijeenkomst is in Meeting Plaza in Maarssen om 13:30 uur.

Martijn Groenleer, 26 maart 2008 8:44 am

[quote]Bij Radio Online stelde SIDN directeur Roelof Meijer gisteravond dat er twee opties zijn, een nieuwe landrush onder strenge voorwaarden of een verloting onder de verschillende aanvragers tijdens de landrush die mis hebben gegrepen. Ook verdedigt Meijer de draai van 180 graden die SIDN gemaakt heeft in de uitzending.[/quote]

Wat ik mij afvraag is, waarop baseert men dat dit de enige twee opties zijn?

Persoonlijk voel ik voor allebei wel iets.
De voordelen van een nieuwe landrush is dat iedereen een kans heeft voor de opnieuw uit te geven domeinen.
Het nadeel is alle gevolgen van een landrush. Ongeacht welke strenge voorwaarden er aan gekoppeld worden.

Het voordeel van een loting is dat alleen mensen aanspraak kunnen maken op de domeinen waar ze een aanvraag voor hebben ingediend tijdens de landrush. Hier behoud je het probleem dat mensen die bij de landrush een domein niet hebben proberen te claimen zich benadeeld voelen.

Wat ik mij afvraag is, kan men zich vinden in de uitlatingen van de heer Meijer van SIDN? Of zijn er meer opties.

Ik heb er een hard hoofd in of dat de deelnemers echt inspraak hebben in de nieuwe uitgave procedure, mede omdat SIDN al aanheeft gegeven 'het plan' te presenteren. Dit kan je niet presenteren als het nog aan input onderhevig is.

Ron, 26 maart 2008 10:15 pm

Maandag wordt er geen definitief plan gepresenteerd:
"Ik wil even de indruk wegnemen dat wij as maandag een definitief plan gaan presenteren wat de deelnemers maar moeten “slikken”

We gaan een aantal mogelijke opties noemen waarbij we vanuit SIDN een voorkeur uit zullen spreken. Met de opmerkingen die de aanwezigen zullen maken gaat SIDN dan een definitief voorstel maken wat dan nogmaals voorgelegd zal worden aan de deelnemers van SIDN."
Aldus de relatiebeheerder waar we vandaag contact mee hadden.

Arnout Veenman, 26 maart 2008 10:21 pm

Ron, je bent met net voor. Ik ben net terug van de ENUM launch . Daar vertelde Bart Vastenburg, SIDN directielid, mij dat er inderdaad geen definitief plan wordt gepresenteerd maandag, maar enkel een aantal mogelijkheden waar de deelnemers dan op mogen schieten!

Arjan Bijnen, 27 maart 2008 9:27 am

Waar vindt de evaluatiebijeenkomst nou plaats?? In de mail welke wij ontvangen hebben van SIDN staat:

De bijeenkomst vindt plaats op:

maandag 31 maart 2008
13.30 - 17.00 uur
Meeting Plaza, Utrecht

Martijn Groenleer, 27 maart 2008 9:31 am

In de mail staat inderdaad utrecht, op de besloten deelnemerssite staat inmiddels Maarssen (was utrecht).

Arnout Veenman, 27 maart 2008 9:37 am

Beide Meeting Plaza's bestaan en in beide heeft SIDN al eens een bijeenkomst georganiseerd. Gelukkig liggen Maarssen en Utrecht maar enkele minuten uit elkaar, dus mocht iemand naar de verkeerde Meeting Plaza gaan dan is er nog niet veel aan de hand.

Ik bel wel even met SIDN om het dubbel te checken.

Arjan Bijnen, 27 maart 2008 9:40 am

@SIDN: Is er ditmaal voldoende parkeerplek in Maarssen? Ik kan me nog herinneren dat het de vorige maal erg lastig was je auto hier te plaatsen ;).

Michiel, 27 maart 2008 9:47 am

Excuses, bij deze even de rectificatie: het is Meetingplaza Maarssen, niet Utrecht. Kijk op www.meetingplaza.nl voor de routebeschrijving.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.