Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Britse ISP Talk Talk weigert filesharers af te sluiten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 7 april 2008 07:54 uur

Britse ISP Talk Talk weigert filesharers af te sluitenTalk Talk, één van de grootste Britse ISP’s, laat zich niet voor het karretje van de muziekindustrie spannen en weigert een soort internet politie te worden. Daarmee is Talk Talk naar eigen zeggen de eerste Britse ISP die weigert mee te werken aan het plan van de muziekindustrie en de Britse regering om filesharers af te sluiten.

Charles Dunstone, CEO van The Carphone Warehouse, het moederbedrijf van Talk Talk:

Onze positie is glashelder, wij zijn het kanaal dat gebruikers toegang tot het internet geeft, wij beheersen het internet niet noch controleren wij wat onze gebruikers doen op het internet. Ik voorzie geen enkele omstandigheid waarbij wij vrijwillig gebruikers hun accounts zullen afsluiten op basis van aantijgingen van derden. Wij geloven in het feit dat een fundamentele rol van een ISP, het beschermen van de rechten van haar gebruikers is, om het internet te gebruiken zoals deze dat wil. We zullen vechten tegen elke poging om dit te veranderen met als wat binnen onze macht ligt.

Verder is Talk Talk ook van mening dat de muziekindustrie jaren lang gefaald heeft in het aanpassen aan de veranderende technologie en wil nu dat derde partijen haar problemen gaat oplossen. De muziekindustrie kan daarom beter de realiteit onder ogen zien en haar business model aanpassen aan het heden in plaats van ISP’s lastig te vallen, zo besluit Talk Talk.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.