Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Britse regering dwingt ISP’s filesharers af te sluiten

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 13 februari 2008 08:00 uur

Britse overheid: ISP’s moeten tegen filesharing optredenInternetters in Engeland die zich schuldig maken aan het uitwisselen van auteursrechtelijk beschermd materiaal moeten worden afgesloten, zo wil de Britse regering. Internetters krijgen eerst twee waarschuwingen, na de derde keer betrapt te zijn, is de internetter, geen internetter meer.

Al eerder liet de Britse staatssecretaris Lord Triesman weten dat als ISP’s en de entertainmentindustrie er niet samen uit komen, dat de regering ISP’s daar met wetgeving tot medewerking zal dwingen. De Britse regering heeft nu bekend gemaakt dat er aan wetgeving gewerkt wordt. Gezien wetgeving in de meeste gevallen slechter uitpakt dan zelfregulering, zijn ISP’s bereid om vrijwillig aan de plannen mee te werken.

Ondanks het feit dat ISP’s mee willen werken aan de plannen, is er nog wel een probleem. Wat als een internetter die afgesloten is door zijn ISP, achteraf onschuldig blijkt te zijn, wie draait er dan op voor de schade? Als het aan de ISPA UK ligt, draait de entertainmentindustrie voor die kosten op, zo laat een ISPA woordvoerder tegenover The Register weten.

Wat ik me afvraag of in het licht van artikel 10 van het Europees Vedrag van de Rechten van de Mens (EVRM) , internetters die inbreuk op auteursrechten maken wel mogen worden afgesloten. Internettoegang is tegenwoordig essentieel om op een normale manier aan het maatschappelijke verkeer te kunnen deelnemen, de toegang tot internet ontzeggen, omdat je inbreuk maakt op auteursrechten is niet proportioneel en dus niet toegestaan.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...