Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Duurzaamheid niet belangrijk in politie datacentra

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 10 april 2008 08:01 uur

Duurzaamheid niet belangrijk voor politie datacentraDe Nederlandse politiek zet zwaar in op duurzaamheid. Ook de hostingbranche heeft de aandacht van de overheid als het gaat om duurzaamheid en wil dat de branche duurzamer gaat opereren.

Datacentra stoten net zoveel CO2 uit als alle vliegtuigen samen. Het is dan ook niet vreemd dat er telkens meer klimaat neutrale en duurzame datacentra bij komen. De hostingbranche neemt dus haar verantwoordelijkheid en binnenkort organiseert Cleanbits zelfs een seminar over hosting en duurzaamheid.

Interessant is het daarom dat SearchDataCenter.com meldt dat Jan Wiersma, datacentrum manager van de Nederlandse politie op Data Center World het volgende gezegd heeft:

Wij vinden een groot aantal 9’s in onze uptime belangrijk. Het interesseert ons niet om groen te opereren. Het leeft ook niet bij de korpsleiding.

Elk datacentrum en elke hoster wil een zo groot mogelijk aantal 9’s in haar uptime, het liefst zelfs geen 9’s maar een keiharde 100 procent. Echter neemt dat niet weg dat de hostingbranche haar verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid moet nemen en dat zouden overheidsinstanties, waaronder ook de politie, ook moeten doen!

Punica, 10 april 2008 10:11 am

quote:Echter neemt dat niet weg dat de hostingbranche haar verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid moet nemen en dat zouden overheidsinstanties, waaronder ook de politie, ook moeten doen!

Persoonlijk vind ik dat men eerst eens met harde bewijzen over globalwarming moet komen voordat we allemaal maatregelen gaan nemen. Tevens zijn de maatregelen in Nederland compleet onzinnig als landen als Amerika, China en India zich niet beter opstellen.

Het enige wat ik tot nu toe heb gezien mbt de globalwarming hype, is dat het weer een vorm is om makkelijk geld uit onze zakken te kloppen.

(Overigens opereert het Eweka DC wel groen waar mogelijk en draait het ook 100% op groene stroom ;))

Magus, 10 april 2008 10:45 am

niemand draait op 100% groene stroom, iedereen krijgt een mix. Alleen betaal je wel 100% om zo de groene stroom opwekking mogelijk te maken.

initiatieven om de afgevoerde warmte van DC's te gebruiken zijn zinvoller, tenzij dat natuurlijk een hoop extra hardware vereist. Dat moet dan ook geproduceerd worden wat over het algemeen weer meer belasting voor het milieu en de CO2 huishouding betekent dan wat het uiteindelijk kan opleveren...

Peter, 10 april 2008 12:00 pm

Er is een datacentrum dat 100% groen draait. Maar dat staat ergens in een Amerikaanse woestijn met een groot aantal zonnecellen. Er loopt ook alleen een zandweg en een paar glasvezelkabels naartoe. Geen electrakabels.

Robbert, 10 april 2008 3:24 pm

Die hele globalwarming is een pure verkooppraat. Het zal nooit groen worden, dus groene hosting bestaat ook niet.

De enige reden dat ik wil dat mijn servers minder stroom vebruiken is de rekening.

Laat ze eerst eens die snelwegen verbreden voordat ze zich bezighouden met klimaatneutraal geldinnen. Je wilt niet weten hoeveel benzine en vervuiling al die files met zich mee brengen....

Nico Nijman, 11 april 2008 1:12 pm

Ik heb het al vaak gezegd en blijf het herhalen.
Als er 1 server is die voor een bedrijf virtuele vergaderingen mogelijk maakt waardoor de medewerkers over diverse kantoren niet meer op en neer hoeven te reizen (en bij internationale of kantoren op grote afstand dus moeten vliegen) bespaart die server waarschijnlijk enorm veel co2.

Doe bijvoorbeeld eens (en het voorbeeldje is natuurlijk heel simpel weergegeven en binnen elke variabele vallen natuurlijk velen aspecten die mee moeten worden genomen):
Hoeveel CO2 wordt veroorzaakt door nieuwssites - CO2 die wordt bespaart doordat er minder papieren kranten worden afgenomen.

Hoeveel CO2 wordt veroorzaakt door e-mail verkeer en hoeveel CO2 wordt bespaart door vermindering van poststukken.

Etc. etc. etc. etc.

Nico Nijman, 11 april 2008 1:13 pm

Oh ja, vergeet ik nog helemaal te herhalen dat je door minder vlees te eten je nog altijd het meest CO2 besparend bezig bent. Dus alle ICT'ers van Nederland, Woensdag Vegadag.

tdw, 12 april 2008 10:24 am

De overheid maar zeggen dat we rekening moeten houden met het klimaat en vervolgens zegt de politie dat ze er niks van willen weten. Kijk, dat noem ik nou nog eens een goed voorbeeld!

Piet Janssen, 29 oktober 2008 3:52 pm

Als je er bij was geweest (bij de presentatie) dan had je ook gehoord dat 'Groen' niet het issue is, maar dat energie besparing wel leeft bij de politie. Dat levert namelijk geld op en is ook nog eens 'groen'. Daar naast nemen alle rekencentra bij de politie groene stroom af..

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.