Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Duitse justitie wil Internet Exchanges aftappen

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 15 april 2008 07:58 uur

Duitse justitie wil Internet Exchanges gaan aftappenDe Duitse justitie heeft na een met succes verijdelde terroristische aanslag, een wensenlijst opgesteld met een aantal zaken waarmee de opsporingsinstanties hun werk nog efficiënter kunnen doen, zo meldt Der Spiegel. Eén van de ideeën is om internet exchanges af te tappen:

De ervaringen, ook in andere staten, hebben aangetoond dat een vroegtijdige herkenning van potentiele terroristen alleen mogelijk is, indien er strategische surveillance van relevante internet exchanges is.

Daarnaast wil de Duitse justitie ook eenvoudiger toegang krijgen tot e-mail accounts, waaronder ook die door buitenlandse aanbieders worden gehost, als alternatief noemt men daarbij de optie om alle e-mail die wordt verzonden bijvoorbeeld via internet exchanges te onderscheppen. Ook zou de drempel om een taplast af te geven moeten worden verlaagd én de taptermijn van drie naar minimaal zes maanden moeten worden verhoogd.

Gelukkig zijn dit enkel wensen van de Duitse justitie die zullen worden besproken door de ministers van justitie van de verschillende Duitse bondsstaten. Daarnaast is de wensenlijst al opgesteld voor dat het Duitse constitutioneel hof stelde dat eerbiediging van integriteit en vertrouwelijkheid van informatiesystemen een grondrecht is.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.