Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘0.5 procent internetters genereert 40 procent dataverkeer’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 april 2008 07:57 uur

‘0.5 procent internetters genereren 40 procent dataverkeer’Bij particuliere internet aansluitingen genereren 0.5 procent van de abonnees 40 procent van het totale dataverkeer, zo stelt Danny McPherson, CTO van Arbor Networks tegenover GigaOM. Daarnaast neemt nog een 9.5 procent van alle abonnees nog eens 40 procent van het overige dataverkeer voor hun rekening. Daar tegenover staat dat 80 procent van alle internetters minder dan 10 procent van de totale hoeveelheid dataverkeer genereert.

Een andere zeer interessant gegeven is dat volgens Arbor Networks dat het dataverkeer van consumenten voor maar 20 procent uit P2P bestaat en dat het dataverkeer met 70 procent voornamelijk via HTTP wordt uitgewisseld. Het HTTP dataverkeer bestaat voor 45 procent uit traditionele content als text en plaatjes en voor 50 procent uit (streaming)video.

Dat zijn compleet andere gegevens als van Ipoque dat stelde dat P2P goed is voor 74 procent van al het dataverkeer. Ik denk dat de gegevens Arbor Networks betrouwbaarder zijn dan die van Ipoque, omdat Arbor Networks zich niet bezig houdt met traffic shaping, maar met beveiliging en daarom minder belang heeft bij verdraaiing of verfraaiing van de statistieken.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.