Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Equinix Amsterdam nieuwe AMS-IX PoP

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 25 april 2008 08:04 uur

Equinix Amsterdam nieuwe AMS-IX PoPAMS-IX en Equinix hebben bekend gemaakt dat het Equinix Amsterdam-1 datacentrum een nieuwe PoP van AMS-IX gaat worden.

Bij de overname van Virtu door Equinix kondigde AMS-IX directeur Job Witteman al aan dat er binnen een half jaar een nieuwe PoP zou worden geopend in een Amsterdams datacentrum en dat daar met Equinix over onderhandeld werd. Het is nu dus officieel dat Equinix Amsterdam-1 de nieuwe AMS-IX PoP wordt.

Wat ik tussendoor toch even merkwaardig vind is hoe het met het merk Virtu zit. Bij de overname was namelijk aangekondigd dat het merk Virtu (voorlopig) zou blijven bestaan en ondertussen amper drie maanden later is het bedrijf al volledig gerebrand naar Equinix.

Job Witteman, chief excutive officer van AMS-IX

Onze relatie met Equinix gaat al jaren terug, we zijn daarom verheugd dat we nu een formele overeenkomst hebben gesloten waardoor de meest efficiĆ«nte en betrouwbare interconnectie mogelijk is tussen de netwerken die via onze bedrijven samenkomen. Door de toenemende noodzaak voor bedrijven om data uit te wisselen via een groot aantal netwerken – van partners tot klanten tot leveranciers – zorgt deze overeenkomst tussen AMS-IX en Equinix voor additionele mogelijkheden voor veelzijdige interconnectie via onze beide netwerk neutrale platforms.

Margie Backaus, chief business officer van Equinix:

Peering relaties zijn een strategische basis van netwerk en internet verkeer, van e-mail tot video. Nu Equinix haar globale diensten aanbod in de VS, Europa en Azie uitbreid, is het bedrijf toegewijd om high-performance platforms voor de uitwisseling van internet verkeer aan te bieden. Samenwerken met top-tier Internet Exchanges als de AMS-IX, die op een degelijke manier bestaande kritische massa van kwalitatief hoogwaardige internet service providers en andere partijen met een eigen netwerken weten te bedienen, maakt het voor Equinix klanten mogelijk om hun peering relaties op te schalen en daarmee kosten te reduceren en performance te vergroten.

AlexanderOnline, 25 april 2008 9:51 am

Dat vind ik dus ook raar. Een maand geleden hebben ze bij het virtu dc in Enschede het grote virtu logo van de muur gehaald en het logo van het bord langs de weg verwijderd (er staat nu alleen het adres op).

Dirk-Jan Alken, 25 april 2008 9:57 am

Goede ontwikkeling, was ook wel de verwachting dat dit de nieuwe AMS-IX POP zou worden. Is het DC al volledig operationeel eigenlijk?

Michiel Muhlenbaumer, 26 april 2008 8:26 pm

Equinix wordt 1 mei operationeel. Overigens is heel het DC in Amsterdam nog rood/wit geschilderd (kleuren van Virtu) en kreeg men helmen van Virtu op..

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.