Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Virtu overgenomen door Equinix

 • Door
 • Veenman
 • geplaatst op
 • 7 februari 2008 08:07 uur

Virtu overgenomen door EquinixVirtu, dat vooral bekend is om de colocatie en managed services in een pand waar de Nederlandsche Bank vroeger geld en goud bewaarde, is overgenomen door Equinix, dat wereldwijd carrier neutrale colocatie aanbied in 37 datacentra in 17 landen. Virtu heeft drie datacentra, één in Enschede en vorig jaar heeft Virtu twee nieuwe datacentra aangekocht in Amsterdam en Zwolle.

Investering van 48 miljoen dollar
Equinix heeft gekozen voor Virtu vanwege de kwaliteit van de onderneming, het sterke team en het uitstekende groeipotentieel. Daarnaast wil Equinix haar positie in Europa versterken om zo wereldwijde dekking te kunnen bieden aan haar klanten. Totaal investeert Equinix 48 miljoen dollar in de overname, waarvan ook een deel bestemd is voor de verdere ontwikkeling van het Virtu datacentrum in Amsterdam. Verdere financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Bij Virtu verandert er weinig, het merk Virtu blijft voorlopig bestaan en de diensten blijven het zelfde. Wel zal Harro Beusker, momenteel al general manager van Equinix Duitsland, toetreden tot de directie van Virtu. En Virtu kan nu haar internationale ambities waarmaken.

Virtu datacentrum nieuwe AMS-IX PoP?
Job Witteman heeft aangekondigd dat er over een half jaar een nieuwe AMS-IX PoP geopend zal worden in een Amsterdams datacentrum en dat er op dit moment gesprekken gaande zijn om het Amsterdamse datacentrum van Virtu die nieuwe AMS-IX PoP te laten worden.

Herke Plantenga, CEO van Virtu: 

Door deze overname wordt Virtu deel van een wereldwijd opererende en vooraanstaande organisatie. Het maakt verdere groei in de Nederlandse markt mogelijk en levert tal van nieuwe mogelijkheden voor onze klanten en medewerkers. Equinix is de beste overnamekandidaat die we hadden kunnen wensen. Wat betreft bedrijfscultuur en filosofie is er een goede match, dat is voor beide partijen heel belangrijk.

Steve Smith, president en CEO van Equinix :

Met onze succesvolle uitbreiding in Europa vorig jaar, heeft Equnix de mogelijkheid gekregen om haar klanten een uitgebreid portfolio globale datacentrum en interconnectie diensten aan te bieden in Noord-Amerika, Europa en Azie. Amsterdam is een belangrijke locatie voor onze klanten, waaronder veel netwerk service providers, digitale content providers, financiële dienstverleners en groot zakelijke klanten. We voorzien in een belangrijke vraag door onze carrier neutrale activiteiten naar deze markt uit te breiden.

ISPam.nl Job board

Wido, 7 februari 2008 12:33 pm

Host Virtu ook niet heel veel overheidsdiensten?

Arnout Veenman, 7 februari 2008 1:20 pm

Ik las in het persbericht dat ze sinds december ISO 27001 gecertificeerd zijn, daar houden overheidsdiensten wel van, dus het zou me niks verbazen :)

Wouter de Vries, 7 februari 2008 3:31 pm

Ja, onder andere de belastingdienst heeft servers bij Virtu.

MikeN, 7 februari 2008 5:45 pm

DigiD heeft er volgens mij gestaan, maar blijkbaar staan die tegenwoordig bij Atos.

Gefeliciteerd Virtu! Mooie kroon op het werk van de afgelopen jaren.

Jurrian, 7 februari 2008 7:21 pm

Volgens mij heeft Equinix vorig jaar ook al een datacentrum in Duitland overgenomen, waar ze vrijwel direct een deal met DE-CIX hebben gesloten voor een PoP? Het verbaast me dan ook niets dat ze in Amsterdam proberen AMS-IX binnen te halen... Ook kun je op je klompen aanvoelen dat NL-IX daar een PoP opent.

Een mooie prestatie van virtu, hoewel ik het aan de andere kant ook jammer vind dat op deze manier een goedlopend Nederlands bedrijf in buitenlandse handen komt.

Arnout Veenman, 9 februari 2008 10:36 am

Het is opzich jammer dat Virtu in buitenlandse handen is gekomen, aan de andere kant is het positief dat buitenlandse partijen telkens meer interesse in de Nederlandse markt krijgen en een overname is de snelste manier om voet aan de grond te krijgen. Daarnaast lijkt dit onderdeel te zijn van de consolidatie in de markt waar Con Zwinkels het over had toen ik bij [url=http://www.ispam.nl/archives/1383/op-de-koffie-bij-leaseweb/]LeaseWeb op de koffie was[/url].

Remon, 10 februari 2008 4:31 pm

Veel middelgrote (en ook een aantal grote) providers in Nederland ontwikkelen een strategie die gericht is op overname door een andere firma. Dit noemen we een exit strategie.

Het word steeds lastiger om het als kleine of middelgrote partij op te nemen tegen de grotere firmas, ook starten veel ondernemers hun bedrijf met het idee/doel om het bedrijf later te verkopen aan een grotere speler.

Erik Scheffers, 24 april 2008 1:35 pm

Wij zijn specialisten op het gebied van automatische blussystemen voor datacenters en computerruimten en behalve oplossingen geven wij presentaties en adviezen op het gebied van preventieve en schadebeperkende maatregelen.

 • Pingback: Equinix Amsterdam nieuwe AMS-IX PoP · ISPam.nl

 • Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
  Feedback!
  Fill out my online form.
  Laatste reacties

  Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
  http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

  Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
  Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

  De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
  Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...