Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Rackspace bereidt beursgang voor

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 29 april 2008 08:02 uur

Rackspace bereidt beursgang voorHet Amerikaanse hostingbedrijf Rackspace, dat sinds vorige jaar ook in Nederland gevestigd is, heeft de eerste stappen gezet om naar de beurs te gaan. Het bedrijf heeft zich daarom geregistreerd bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Het is niet de eerste keer dat Rackspace een beursgang maakt, in 2000 probeerde Rackspace het ook al, maar door tegenvallende winstcijfers: 1,8 miljoen dollar verlies bij een omzet van 1,7 miljoen dollar, werd de beursgang afgeblazen. In 2008 zijn de cijfers van Rackspace een stuk rooskleuriger. In 2007 werd een winst van 17.8 miljoen dollar en omzet van 362 miljoen dollar behaald, tegenover 19.8 miljoen dollar winst en 224 miljoen dollar omzet in 2006.

Het bedrag dat men wil ophalen en prijs voor de uit te geven aandelen is niet bekend gemaakt, maar volgens verschillende bronnen moet de beursgang 400 miljoen dollar opbrengen. Zakenbanken Goldman Sachs, Credit Suisse, Merrill Lynch en WR Hambrecht ondersteunen de beursgang. Het is de bedoeling dat Rackspace als aandeel RAX verhandeld gaat worden op de New York Stock Exchange (NYSE).

Ik ben benieuwd of deze beursgang wel doorgaat, twee jaar geleden blies GoDaddy directeur Bob Parsons de beursgang van zijn bedrijf op het laatste moment af.

Stewie, 29 april 2008 10:15 am

Wat ik niet begrijp: wie wilt nu naar de beurs met "1,8 miljoen dollar verlies bij een omzet van 1,7 miljoen dollar"?

Arnout Veenman, 29 april 2008 10:19 am

Stewie, een beursgang kost natuurlijk enige tijd, in 2000 toen het besluit werd genomen om naar de beurs te gaan leek alles nog in kannen en kruiken, maar in 2001 bleken de cijfers over 2000 zo tegen te vallen dat de beursgang werd afgeblazen.

Stewie, 29 april 2008 10:25 am

Maar mijn punt is: ga je al met zo'n lage omzet naar de beurs?

Nu hebben ze een gigantische omzet, puik werk.

Arnout Veenman, 29 april 2008 10:34 am

Dat was tijdens de DotCom hype. Destijds was het de normaalste zaak van de wereld om met je DotCom-bedrijf (Rackspace.com heette Rackspace destijds nog) naar de beurs te gaan om extra financiering te regelen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.