Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Overname kost toch banen bij Easynet

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 22 oktober 2010 08:06 uur

De overname enkele maanden geleden van Easynet door een Engelse investeringsmaatschappij gaat toch banen kosten bij het internetbedrijf. Ook Easynet Nederland blijft niet buiten schot.

Easynet Global Services werd in juli van dit jaar voor 100 miljoen pond verkocht aan de Britse investeerder Lloyds Development Capital (LDC). Kort na de overname verklaarde Easynet nog dat de transactie geen personele gevolgen zou hebben.

Nu blijkt dat in Groot-Brittannië zeker één op de twintig Easynet-medewerkers het veld moet ruimen, zo meldde The Register donderdag. In Engeland zouden 55 banen komen te vervallen en er wordt gevreesd voor meer banenverlies. Ook Nederland blijft niet buiten schot bij de wijzigingen in de organisatie.

“Voor de lange termijn wordt de focus van Easynet verplaatst van het midden- en kleinbedrijf naar grote wereldwijd opererende organisaties”, zo laat het bedrijf in een officiële reactie aan ISPam.nl weten. “Deze transformatie gaat gepaard met enkele wijzigingen in de organisatie om uiteindelijk efficiënter te worden en betere resultaten te kunnen leveren. Helaas kan het niet anders dan dat een aantal arbeidsplaatsen hierdoor in gevaar komt. Dit kan ook gevolgen hebben voor een klein aantal medewerkers in het Nederlanse kantoor”, aldus Easynet.

Met de betrokken Easynet-medewerkers wordt nu gekeken in hoeverre ze een andere functie binnen het bedrijf kunnen gaan vervullen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.