Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gaat de AMS-IX alsnog commercieel?

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 23 november 2010 08:08 uur

Morgen staat een belangrijke vergadering van de AMS-IX op het programma. De plannen voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten en de organisatorische inbedding hiervan staan daarbij opnieuw op het programma.

Eerder dit jaar strandden de voorstellen waarin het het personeel een deel van de door de AMS-IX gemaakte winsten zou opstrijken. Maar naar het zich nu laat aanzien wordt door het bestuur opnieuw geprobeerd de plannen in stemming te brengen.  Medewerkers van de AMS-IX weigeren elk commentaar op de (nieuwe) voornemens.

In het oude plan wilde de AMS-IX  in een nieuwe BV commerciële activiteiten onder  brengen. De hierbij behaalde winsten zouden ten goede komen aan de eigen personeelsleden.  Zij zouden nl. voor 51% economisch eigenaar van deze nieuwe BV worden. Zij zouden de winsten die in de BV gemaakt worden onder voorwaarden uitgekeerd krijgen.

Directeur Job Witteman trok de plannen na een overdaad aan kritiek snel terug maar probeert het morgen dus opnieuw, mogelijk in gewijzigde vorm.

Uit de gevoerde discussie eerder dit jaar bleek het velen niet duidelijk is waarom er activiteiten in een nieuwe entiteit zouden moeten worden ondergebracht. Bovendien zou de nieuwe entiteit dan een substantieel bedrag aan goodwill moeten betalen aan de vereniging omdat ze gebruik maakt van de spullen en naam van de vereniging.

Ook het feit dat het risico in financiële termen slechts beperkt is, zei verder niets over een mogelijke uitholling voor en de daarmee samenhangende toekomstige risico’s van de bestaande vereniging activiteiten. Gesteld werd ook dat  SLA’s vooral over gelaten moet worden aan de bestaande leden en geen exchange activiteit zou moeten zijn. Dat mobiele aanbieders dit nu vragen zou niet ter zake doen omdat in de toekomst geen onderscheid meer bestaat tussen het vaste en mobiele web. Ook werden vraagtekens gesteld bij de loyaliteit van de medewerkers in de nieuwe constellatie. Zou hun hart niet komen te loggen bij de nieuwe entiteit waarin zij een economisch belang krijgen?

Morgen zal duidelijk worden of het bestuur en directie tegemoet komen aan deze eerder geuite bezwaren.

Sofia, 23 november 2010 10:18 am

Eeeehh... volgens mij loop je ver achter. De leden hebben al besloten dat er geen nieuwe bv kwam. Dus dit is allemaal onzin.

John T. Knieriem, 23 november 2010 7:24 pm

De Amx-ix weigert elke medewerking aan berichtgeving. Wij moeten ons dus baseren op de feiten zoals ze bij ons bekend zijn. Over het terugtrekken van plannen voor de nieuwe BV zijn geen officiële mededelingen gedaan voor zover wij hebben kunnen nagaan.

Sofia, 23 november 2010 8:15 pm

Je baseerd je op je eigen eerdere berichtgeving. Waar ook geen officiele mededelingen zijn geweest en die je dus ook niet hebt gecontroleerd of ware feiten. Dus blijft het onzin.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.