Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

OPTA somber over komst keurmerk voor ISP’s

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 3 juni 2008 08:03 uur

OPTAOPTA heeft vorige week een brief gestuurd naar access ISP’s over het keurmerk dat ISP’s willen gaan ontwikkelen om te voldoen aan de zorgplicht die staat in artikel 13.1 van de telecommunicatiewet. In de brief laat OPTA weten dat ze sinds de laatste voortgangsbijeenkomst nog steeds geen duidelijk plan van aanpak te horen heeft gekregen. Daarnaast wijst OPTA nogmaals op het feit dat ze in juli 2008 duidelijkheid wil hebben over de komst van het keurmerk en dat als er geen keurmerk komt, de minister om extra regelgeving zal worden gevraagd.

De ISP’s hebben nu 10 werkdagen de tijd om de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Is uw onderneming bereid in samenwerking met andere ISP’s eind 2008 een keurmerk of een vergelijkbaar instrument tot stand te brengen waarmee consumenten en zakelijke eindgebruikers hun verantwoordelijkheid in veiligheid en beveiliging van internet kunnen nemen, doordat zij en weloverwogen keuze kunnen maken welke internetdienst zij bij welke ISP willen afnemen
  2. Wat is het projectplan van uw onderneming, waarin opgenomen een uitgewerkte planning en fasering van activiteiten en mijlpalen, dat gehanteerd wordt om te komen tot een keurmerk of vergelijkbaar instrument?

Het zal mij verbazen als het keurmerk er komt. Het is daarom waarschijnlijker dat OPTA de minister om nadere regelgeving zal vragen. Staatssecretaris Heemskerk heeft al aangegeven dat hij de zorgplicht ook voor webhosters wil laten gelden, echter vallen webhosters niet onder de telecommunicatiewet. Mocht er additionele regelgeving er komen, dan zal de wetgever ook webhosters willen reguleren; de vraag is of de wetgever webhosting weet te definiƫren.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.