Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Stichting promoot internetprotocol via IPv6ready-site

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 14 december 2010 08:06 uur

Op de dag dat het aantal beschikbare IPv4-adressen onder de 99 miljoen is gedoken, is in Nederland de website ipv6ready.nl gelanceerd.

De nieuwe website geeft een overzicht van een aantal populaire websites die ook via IPv6 bereikbaar zijn. De website is een initiatief van de Stichting IPv6 Nederland (Stipv6), die twee maanden geleden werd opgericht. Het doel van het ipv6ready-project is om andere bekende websites die bereikbaar zijn via IPv6, extra onder de aandacht te brengen.

Dat deze aandacht voor IPv6 hard nodig is, blijkt wel uit de statistieken die maandag aangaven dat het aantal beschikbare IPv4-adressen onder de grens van 99 miljoen is gedaald. Van de huidige IPv4-adressen is op dit moment nog maar 2% beschikbaar.

Bedrijven moeten daarom op korte termijn hun websites, netwerken, computers en programma’s geschikt maken voor IPv6 om in de toekomst bereikbaar te blijven voor hun klanten en leveranciers, stelt Stipv6.

Hardware
En dat er nog te weinig gebeurt op het gebied van IPv6, vindt ook AMS-IX-directeur Job Witteman. “We steken met zijn allen onze kop in het zand maar IPv6 komt er toch”, zo sprak hij vorige week tijdens een andere persbijeenkomst. Dit is volgens hem deels te wijten aan ontbreken van voldoende IPv6-geschikte hardware.

Volgens de Stichting IPv6 Nederland zijn alle grote internetaanbieders in Nederland in voorbereiding om IPv4 en IPv6 tijdelijk gelijktijdig aan gebruikers te bieden. “Maar zolang de populairste websites niet bereikbaar zijn over het ‘nieuwe internet’ wordt de investering in IPv6 geschikte modems door internetaanbieders uitgesteld”, aldus de stichting.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.