Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Themamiddag: ‘Duurzaam Internet, winst op alle fronten’ – 26 juni

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 18 juni 2008 07:59 uur

DuurzamehostingNa het succes van het seminar ‘Hoe word je een Energiezuinig en Duurzaam Hostingbedrijf?‘ op 18 mei volgt er nu een themamiddag ‘Duurzaam Internet, winst op alle fronten’ dat op donderdag 26 juni zal plaats vinden in het Theatrum Anatomicum van de Waag Society in Amsterdam. Naast deze top-locatie zijn er dit keer ook weer top sprekers, zoals Anwar Osseyran, directeur van SARA, Damian Schmidt, CEO van STRATO, Roel Croes, mede-oprichter van Stichting GreenICT en Marjolijn Bloemmen, hoofd ´domein duurzaamheid´ van Waag Society.

Datum: Donderdag 26 juni 2008 om 14:30 uur.
Locatie: Theatrum Anatomicum van Waag Society, Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam.
Toegang: Gratis! (Aanmelden is wel verplicht, totaal zijn er 70 plaatsen beschikbaar).
Aanmelden
: [email protected] of bij Publiekswerk via (020) 486 21 39.

Programma:
14:30 Welkom door dagvoorzitter Rob van Kranenburg
14:45 Directeur Anwar Osseyran laat zien hoe SARA Reken- en Netwerkdiensten het energieverbruik terugdringt en wat de initiatieven van het Amsterdamse Green-IT-project zijn.
15:15 Directievoorzitter Damian Schmidt van STRATO, Europa´s tweede hostingbedrijf, laat zien hoe hij de stijgende energieprijs heeft omgebogen in concurrentievoordeel.
16:00 Pauze met koffie, thee en fris
16:15 Mede-oprichter Roel Croes van Stichting GreenICT, onderzoekt samen met o.a. TU/e en WUR wetenschappers de mogelijkheid van polymeer optische vezels uit bioafval.
16:30 Marjolijn Bloemmen hoofd ´domein duurzaamheid´ van Waag Society presenteert voorbeelden van bio-computing.
16:45 Directeur René Post van Cleanbits presenteert de mogelijkheden met ´Het Nederlandse Internetbos´voor Duurzaam Internet.
17:15 Discussie en samenvatting door Rob van Kranenburg
17:45 Afsluitende borrel met sprekers en deelnemers.

Trebbor, 18 juni 2008 10:28 am

Duurzaam internet komaan zeg.... waar is het niveau van de samenleving gebleven? Gelooft er dan nog uberhaupt iemand in die hele CO2 bullshit?

Het gaat allemaal om de centen, het verkoopt goed dus dan verkopen we het met een nog dikkere marge!

Dat ze bomen planten, omdat het goed is voor het milieu prima! maar ga het niet verkopen als CO2 neutrale bullshit..

Wido, 18 juni 2008 1:41 pm

Inderdaad, ik ga ook echt niet aan die onzin mee doen. Het is alleen maar een verkoop praatje, maar uiteindelijk gaat het gewoon om de centen.

Er is maar een reden waarom je aan energiebesparing doet binnen een hosting bedrijf, en dat is gewoon je kosten omlaag brengen.

Dat er een aantal tere zieltjes zijn die er voor vallen dat jij een boom plant zodra ze een dedicated server bij je af nemen, is weer een verhaal apart.

Nee, ik snap best dat dit gebeurd, want je kan er gewoon veel geld mee verdienen. Maar wees dan ook eerlijk en zeg dat gewoon en ga je niet onder het mom "milieu" verschuilen. Onze overheid is daar ook al zo goed in, terwijl het aan het einde van de dag gewoon om keiharde euro's gaat.

Arnout Veenman, 18 juni 2008 2:07 pm

Zover ik weet gaat de thema middag helemaal niet over CO2-uitstoot compensatie, maar juist over hoe er duurzaam kan worden ondernomen door internet bedrijven. Neem bijvoorbeeld Stichting GreenICT die samen met zover ik weet alle Technische Universiteiten in Nederland en vooraanstaande wetenschappers bezig is om glasvezel te maken uit koeienpoep en STRATO die juist een concurrentievoordeel zegt te hebben door het duurzaam opereren. Duurzaamheid is zoveel meer dan alleen het compenseren van je CO2-uitstoot.

AlexanderOnline, 18 juni 2008 11:47 pm

Wat is duurzaam dan voor een hoster (even los van het koeienpoep verhaal, dat gaat wel wat ver)? Meer dan zuinige servers etc. kun je toch niet doen? En dat is niet speciaal want dat doen de meeste hosters wel zonder met rare CO2 beperkings kreten te schermen. Scheelt ze gewoon zelf in de kosten.

 • Pingback: Wochen Internet » Re: Der Kühlschrank und das Internet - Internet-Branche bastelt an tragfähigen …

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.