Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Teruggeven numerieke .nl-domeinnamen Blixem en MijnAlbum.nl verloot

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 19 juni 2008 08:01 uur

Landrush numerieke .nl-domeinnaam rampzalig verlopenDe 3.944 numerieke .nl-domeinnamen die Blixem en MijnAlbum tijdens de landrush hadden geregistreerd en hebben teruggeven als onderdeel van een schikking om het onevenredige gebruik van de SIDN systemen tijdens de landrush te compenseren, zijn afgelopen donderdag door de notaris verloot.

In het geval dat een numerieke .nl-domeinnaam enkel door Blixem of MijnAlbum was aangevraagd dan valt deze automatisch terug naar hun, ook maakten Blixem en MijnAlbum tijdens de loting net zoveel kans als andere aanvragers, om de teruggegeven numerieke .nl-domeinnamen opnieuw toegewezen te krijgen. Daardoor kreeg Blixem van de 2.225 teruggegeven numerieke .nl-domeinnamen er 2.079 opnieuw toegekend. MijnAlbum daarentegen heeft van de 1.719 ‘maar’ 478 opnieuw toegekend gekregen.

SIDN concludeert op basis van deze gegevens dat het aantal numerieke .nl-domeinnamen dat Blixem voor de neus van andere aanvragers heeft weggekaapt wel meevalt, zoals ook al bleek uit haar eigen onderzoek naar de landrush. Omgekeerd valt hier ook uit op te maken dat MijnAlbum.nl juist wel veel numerieke .nl-domeinnamen heeft weggekaapt.

De heruitgegeven numerieke .nl-domeinnamen zullen tijdens een speciaal onderhoudsvenster van 5:00 tot 8:00 uur op 27 juni aan het DRS worden aangeboden. Deelnemers die domeinnamen bij de verloting toegekend hebben gekregen ontvangen daar op 27 juni automatisch bericht via het DRS, doordat de originele aanvragen worden ingediend.

Hopelijk kunnen we na 27 juni de landrush numerieke .nl-domeinnamen achter ons laten, want naast pijnlijk voor SIDN, is dit ook niet goed geweest voor de reputatie van de hostingbranche!

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.