Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

“Belgacom mag Scarlet niet overnemen”

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 20 juni 2008 08:05 uur

ScarletDe overname van Scarlet door Belgacom wordt verboden door de Raad voor de Mededinging, stelt de Belgische krant De Tijd. Al eerder bleek dat de Europese Commissie, concurrenten en ook de belangenvereniging van Telecom en Internet gebruikers (Tik vzw) ernstige bedenkingen hebben tegen de overname, omdat de positie van Belgacom daardoor nog sterker wordt. Volgens bronnen binnen de Raad voor de Mededinging zou Belgacom te weinig toezeggingen doen om dat te compenseren. Dat het een belangrijke kwestie is blijkt wel uit het feit dat volgens De Tijd minister Vincent van Quickenborne het dossier naar zich toe zou trekken.

Bob Lokhorst, financieel directeur van Scarlet, spreekt het bericht in De Tijd over het verbod tegen en stelt tegenover Emerce dat het “stemmingmakerij door concurrenten is”. Dat de minister Van Quickenborne het dossier naar zich toe zou trekken is ook onzin volgens Lokhorst, omdat deze helemaal niet bevoegd is om de overname te verbieden. De overname zou namelijk enkel juridisch mogen worden getoetst en Lokhorst acht de kans groot dat de overname daarom gewoon wordt goedgekeurd door de Raad voor de Mededinging.

Ook gaat de overname toch niet door, dan gaat Scarlet desnoods verder als zelfstandig bedrijf, een overname is volgens Lokhorst geen must. Al zal Scarlet zich dan wat minder op de Benelux gaan richten, omdat de markt hier met een dominante partij als KPN verzadigd is.

belgacom team member, 5 augustus 2008 11:35 pm

dat is allemaal verzonnen want belgacom heeft al de aandelen van scarlet (heb er nog gewerkt en werk nu bij belgacom) dus is scarlet niet meer een zelfstandig bedrijf

belgacom team member, 5 augustus 2008 11:36 pm

ik vind dit een goede beslissing van belgacom en zou het moeten laten doorgaan. Zo brengt het scarlet weer bovenop

Raja, 11 september 2008 3:07 pm

De overname is goed voor iedereen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.