Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Ahold loopt domeinnamen mis door .eu-sunrise blunders

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 augustus 2006 11:07 uur

Koninklijke Ahold N.V. heeft geblunderd bij de sunrise aanvraag van de domeinnaam ‘ahold.eu’ als merkrechthebbenden vulden ze ‘Ahold N.V.’ in in plaats van hun volledige bedrijfsnaam met Koninklijke ervoor. Zodoende wees PriceWaterhouseCoopers (PWC) de sunrise aanvraag af. Naast ahold.eu liep Ahold de domeinnamen van Etos en Gall&Gall ook mis. Bij etos.eu was een Duits bedrijf Ahold te snel af en gall.eu werd afgewezen omdat Ahold het merk ‘Gall & Gall’ heeft en niet ‘Gall’.

Juridische bestuurder Michiel van den Bosch van Ahold noemt de beoordelingsprocedure van PriceWaterhouseCoopers (PWC) in dagblad het parool ‘nogal ruig’. Volgens Van den Bosch betrof het slechts een kleine ‘formaliteit’ die ‘niet in orde was’. Van den Bosch geeft aan dat Ahold zeker zal optreden om de misgelopen domeinnamen alsnog in handen te krijgen.

Overigens heeft Ahold niet alleen maar pech bij het aanvragen van de .eu-domeinnamen, de domeinnaam van het parade paardje Albert Heijn, alberthein.eu, werd ondanks een late aanvraag toch veilig gesteld en ook heeft het met veel geluk in een laat stadium de eerste afgewezen domeinnaam albert.eu alsnog weten te registreren en maakt Ahold ook nog een goede kans om de domeinnaam ah.eu vast te leggen, waarbij ze nu op positie 1 staan voor de sunrise aanvraag.

Ahold geeft tevens aan een intern onderzoek in te stellen naar de gang van zaken bij de (sunrise) aanvragen van de .eu-domeinnamen en zal daarbij ook de rol van NXS Internet onderzoeken, die was ingeschakeld om om de .eu-domeinnamen te registeren. De directeur van NXS Internet geeft aan dat hun geen blaam treft, gezien zij de informatie zoals die door Ahold aan hun was aangeleverd is gebruikt.

Op 3 oktober 11:00 uur zal het voor iedereen mogelijk zijn (first-come, first-service) om ahold.eu te registreren. Ahold zal dan zeker mee doen met de landrush, aldus Michiel van den Bosch. Daarnaast zou Ahold, mochten ze opnieuw misgrijpen, naar het arbitragehof in Praag stappen en via die weg opnieuw proberen ahold.eu te claimen. Hoe lang of kort de weg ook mag zijn, dat Ahold de domeinnaam ahold.eu zal krijgen staat naar mijn idee vast.

Via: .eubis en Webwereld

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...