Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

België datalimiet vrij: Ook Base biedt abonnement zonder datalimiet aan

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 15 juli 2008 08:05 uur

Het gaat de goede kant op in België. Ook de Belgische telco Base is een actie gestart waarbij voor 24.90 euro een datalimiet vrij ADSL abonnement met 4Mbps downstream kan worden afgesloten. Dat is wel een actietarief, na een jaar moet er 34.90 euro per maand worden betaald en geldt er weer een datalimiet van 15GB per maand, zo is door Base aan Tweakers.net bevestigd.

Al blijkt uit de prijslijst van Base dat het datalimiet voor 10 euro per maand kan worden afgekocht. Dus per saldo kost het ADSL-abonnement zonder datalimiet na een jaar 20 euro meer (44.90 euro). Verder geldt er wel een Fair Use Policy (FUP), waardoor ‘echt’ onbeperkt downloaden waarschijnlijk niet mogelijk is en ook het aansluiten van meerdere computers in een thuisnetwerk is niet toegestaan.

Dat er langzaam maar zeker druk op de ketel komt in de Belgische markt blijkt wel uit het feit dat ook Telenet, per direct, dus een maand eerder dan aangekondigd een verhoging van haar datalimieten heeft doorgevoerd, zo weet de belangenvereniging van internet gebruikers (zonder tanden) Tik vzw te melden. Alhoewel dat waarschijnlijk een reactie op de recente verhoging van de datalimieten van concullega duopolist Belgacom zal zijn, mag worden aangenomen dat het oook een reactie is op het afschaffen van datalimieten door andere ISP’s.

Vanderheyden Arne, 15 juli 2008 9:56 am

'Kleine lettertjes': minimaal eens in de 120 dagen gebruik maken van de verbinding, maximaal 50 mails in 5 minuten langs de smtp server, en maximaal één computer per verbinding meerdere computers die van hetzelfde netwerk gebruik maken mag niet).
De kleine ministeek moest er ook weer bij? :-)

Punica, 15 juli 2008 11:13 am

Een ISP is geen Telco.

Verder Arne, dat wat betreft die kleine lettertjes, die zijn toch heel redelijk?

Als je meer als 50 mails moet versturen in 5 minuten dan zet je lijkt me zelf maar een mailserver op, en die maximaal 1 computer per verbinding, hoe gaan ze dat controleren als je een router gebruikt? ;) Bijna alle kabelaars gebruikte dat argument vroeger ook, maar gecontroleerd word 't toch niet.

Arnout Veenman, 15 juli 2008 11:17 am

Punica, BASE is een mobiele operator, dus het is wel degelijk een telco. :)

Punica, 15 juli 2008 12:05 pm

Ah, dat wist ik niet :)

Freeaqingme, 16 juli 2008 2:58 am

Goed te weten dat belgische isp's ook dit blog lezen. Arnoud, hoelang denk je dat het nog duurt voordat Belgie geen ontwikkelingsland meer is? :D

Wat mij nog steeds verbaasd is dat het daar zo relatief langzaam gaat, komt dat doordat de belgische tegenhanger van de OPTA tot nogtoe een stuk relaxter omging met monopolieen dan de opta zelf?

Arjan Bijnen, 18 juli 2008 11:50 pm

België... Veel succes met KPN! Nadat ze door steeds meer Nederlanders voor de DSL diensten zijn uitgekotst blijken ze ineens flinke interesse te hebben om juist deze DSL diensten in België aan te bieden.

Hoe lang zal het duren alvoor de Belgen KPN uitkotsen? Of zal KPN haar leven in België willen beteren? ;)

Vanderheyden Arne, 19 juli 2008 8:05 am

Ach, kijkende naar het huidige BGC/TN op alle vlakken (helpdesk, verbinding, prijs, half gare telefoonverkopers, ongewenste contractverlengingen dòòr de half gare telefoonverkopers,..) vraag ik me soms af of het echt slechter kan.*

*Tele2/Scarlet buiten beschouwing gelaten.

 • Pingback: België datalimiet vrij: Ook Base biedt abonnement zonder datalimiet aan | Dag van de download . be

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.