Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gedeputeerde wil snelle wifi-verbindingen op Limburgs platteland

  • Door
  • Jeroen Mulder
  • geplaatst op
  • 1 maart 2011 08:04 uur

Volledig indachtig de wens van minister Verhagen van Economische Zaken, vindt de Limburgs CDA-gedeputeerde Jos Hessels dat elke burger moet kunnen beschikken over snel internet. Hessels heeft dan ook het plan gelanceerd om snel, draadloos internet te implementeren op het Limburgse platteland. Een proef hiervoor start in de gemeente Gulpen-Wittem, in Zuid-Limburg. Dat bericht dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Hessels haalt een TNO-onderzoek aan waarin wordt aangetoond dat snel internet in dunbevolkte gebieden ook mogelijk is zonder dure bekabelingsprojecten. In het plan van Hessels zullen de Limburgse steden op glasvezel worden aangesloten, terwijl de landelijke gebieden wifi krijgen. “Er zijn nu dorpen waar ze niet eens 1 Mb ontvangen. Ik wil niet dat de mensen in de dorpen tot in de lengte der jaren achterlopen op de mensen in de steden. Het gaat erom Limburg zo in te richten dat mensen zich hier graag vestigen”, aldus de politicus in De Limburger/Limburgs Dagblad.

Gratis WiFi Brugge
Breedband en de beschikbaarheid van wifi blijven belangrijke thema’s voor lokale overheden. Niet alleen in Nederland, maar ook in België. Gisteren werd bekend dat de eerste vijftig wifi-antennes in Brugge operationeel zijn voor gratis, draadloos internet. In de komende weken zal het Brugse stadsbestuur nog eens 150 antennes laten plaatsen, zodat bezoekers in de hele stad gratis toegang hebben tot het internet. Dit is de uitvoering van een plan van wethouder Hilde Decleer die hiermee de ‘digitale kloof wil dichten’ door zoveel mensen de mogelijkheid te bieden om het internet te gebruiken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.