Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Port of Quincy wil belastingparadijs voor datacenters blijven

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 22 maart 2011 08:05 uur

De belastingvoordelen in het industriegebied Port of Quincy in de Amerikaanse staat Washington blijken een positiefe effecten te hebben. De kans is daarom groot dat de voordelige belastingmaatregelen verlengd worden.

De Port of Quincy was als gebied al aantrekkelijk voor bedrijven vanwege de lage kosten voor grond en elektriciteit. Dankzij de aantrekkelijke belastingwetgeving zijn bedrijven die besluiten om in het gebied een datacenter te bouwen, vrijgesteld van belastingen.

De wet die dat mogelijk maakt zou per 1 juli dit jaar aflopen. Volgens Pat Boss van de Port of Quincy valt deze week mogelijk het besluit om de belastingvoordelen te verlengen.

Groei
In het gebied rondom Quincy is sinds 2006 voor 1,5 miljard dollar aan nieuwe datacenters gebouwd. En er staan nog wat uitbreidingen en bouwlocaties op de planning.

De datacenters brengen veel werkgelegenheid met zich mee. In totaal zouden de maatregelen van Quincy al ruim 200.000 manuren aan werk hebben opgeleverd. En ook zouden de lokale overheden flink kunnen gaan profiteren van de vele bedrijvigheid in de regio, zo is de verwachting.

De grootste partijen die er een datacenter hebben, zijn Microsoft en Yahoo. Onlangs besloten zij om hun datacenter daar uit te breiden. De bouw van deze uitbreidingen levert voor nog eens 850 mensen werk op, aldus Boss.

En Boss is niet de enige die voor verlenging van de belastingvoordelen is. Ook een vertegenwoordiger van de staat Washington, een kredietverstrekker en een vastgoedbeheerder voor datacenters staan achter verlenging van de voordelen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.