Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ISPGids.com Gedragscode(.com) passeert de 50 deelnemers

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 augustus 2006 17:52 uur

Op 26 juli 2006 zag Gedragscode.com het levenslicht. Gedragscode.com is de gedragscode voor Internet Service Providers (ISP’s) die willen laten zien dat bij hun de klant nog steeds koning is. De gedragscode is gelanceerd omdat zowel consumenten als de branche aangaven dit nodig te vinden en er tot dan toe nog geen uniforme gedragscode was voor alle soorten ISP’s.

Sinds de lancering van Gedragscode.com hebben zich 53 ISP’s aangesloten, welke op die manier zichzelf onderscheidend vermogen toekennen. Deelname aan Gedragscode.com is kosteloos, echter niet vrijblijvend, daar consumenten het contract met een ISP kunnen ontbinden, wanneer deze de gedragscode niet naleeft.

Gedragscode.com is een initiatief van xCAT.nl Publishing, dat zich al gedurende een lange periode inzet om de ISP-branche te verbeteren. Een voorbeeld van een ander initiatief is de succesvolle petitie voor verbetering van de dienstverlening van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), een jaar geleden. Daarnaast heeft xCAT.nl Publishing ook het initiatief genomen voor de oprichting van een branchevereniging voor ISP’s, welke later dit jaar officieel bij notariële akte zal worden opgericht.

“De ISP-branche is zeer versplinterd en tot aan de lancering van Gedragscode.com was er nog weinig zelfcontrolerend vermogen van enig formaat in de branche.” aldus xCAT.nl Publishing directeur Arnout Veenman. “Daarnaast is er ook nauwelijks sprake van collectieve belangenbehartiging, terwijl de branche de hoeksteen van de samenleving is. Om die reden heb ik mij persoonlijk tot doel gesteld om de ISP-branche te professionaliseren. Met de lancering van Gedragscode.com en de branchevereniging die nu in oprichting is, denk ik dat er een grote slag is gemaakt.”

Het volledige/orginele persbericht is hier te downloaden: Persbericht – ISPGids.com Gedragscode(.com) 50 deelnemers .

Oberon, 23 augustus 2006 2:50 am

Gefeliciteerd Arnout :)

Randy, 23 augustus 2006 8:51 am

Arnout, gefeliciteerd! En je weet dat je met de verdere plannen altijd op ondersteuning kan rekenen. Gelukkig steken jij en je collega's de vrije tijd in verbetering voor de branche, zoals het hoort.

Helaas zie ik bij concullega Hostmerk dat de secretaris drukker is met modden/editten van WHT dan bijvoorbeeld het verbreden van haar kring. En ook al betreft het hier een uitlating op persoonlijke titel, door dergelijk gedrag zal ik me nooit bij een dergelijk 'merk' aansluiten. Jammer, een gemiste kans!

De ISP-branche is - helaas - nog altijd voor verbetering vatbaar en zie leuke dingen opkomen binnen X-cat. Vooral doorgaan. En als ik nieuwe ideeën heb, krijg je ze weer in de mailbox.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.