Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Down met Hosting Concepts

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 24 augustus 2006 11:33 uur

Een bedrijf waar ik me over blijf verbazen is Hosting Concepts, dat waarschijnlijk beter bekend is als Netnation, Flexservers en OpenProvider. Ze roepen zichzelf in een persbericht uit tot marktleider in de hostingbranche. Als je echter kijkt naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening die ze leveren, sta ik perplex.

Zo lag het hele netwerk op 20 juli gedurende 18 uur volledig plat, plannen ze minimaal 24 uur durend spoedonderhoud op werkdagen (afgelopen maandag), en op webhostingtalk.nl lees je vandaag dat een klant om 9:30 uur een e-mail krijgt dat er vanaf 12:00 uur spoedonderhoud zal worden gepleegd, waardoor de server van de klant gedurende enkele uren plat zal gaan:

Geachte klant,

Wegens spoedonderhoud aan hardware zal uw server vanaf 12 uur vanmiddag onbereikbaar zijn gedurende enkele uren. In de loop van vanmiddag verwachten wij de server weer online te krijgen. Wij houden u op de hoogte, en onze excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,
Flexservers Support

Naast deze melding staan fora als webhostingtalk.nl in verhouding heel veel berichten over de dienstverlening van Hosting Concepts ondernemingen, waarbij deze in het gros van de gevallen niet al te positief van aard zijn. Nu stond er wel in het topic dat ook door de persoon die bovenstaande melding maakte, dat er ook veel zaken verbeterd waren!

Dus ik vraag me af of dit spoedonderhoud van deze week, het laatste dal is, waarna we daarna enkel positieve berichten en meldingen over Hosting Concepts krijgen!

alrik, 24 augustus 2006 2:10 pm

Nameserver problemen duren er al dagen. (sinds storing openprovider)

gerwin, 25 augustus 2006 10:18 am

Ik onthoud mij verder van commentaar. Maar dit wordt toch geen plaats om bedrijven af te zeiken ... hoop ik. Dat gebeurt wel op webhosting talk en ik heb er een hekel aan of het nou terecht is of niet.

Just my 5 euro cents

Arnout Veenman, 25 augustus 2006 10:28 am

Hoezo afzeiken? Is de gang van zaken bij Hosting Concepts dan normaal? Ik schrijf enigzins gekleurd over ontwikkelingen in de branche, naar mijn idee is er niks mis mee om dit soort excessen en ander nieuws te adresseren. Helaas moet je daarvoor de vinger vaak op de zere plek leggen.

Ik begrijp je zorg overigens wel. Bij deze, nee afzeiken is absoluut niet het doel!

gerwin, 25 augustus 2006 10:33 am

Het was inderdaad maar vraag, ik vind het prima dat je inderdaad vinger op zere plek neer legt. Maar doe het dan niet uit persoonlijke naam anders lijkt het allemaal zo subjectief.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.