Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amerikaanse internet en hosting branchevereniging aangekondigd

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 juli 2008 08:05 uur

Deze week zal tijdens de grootste hostingconferentie HostingCon 2008 in Chicago, VS de oprichting van de Amerikaanse internet en hosting branchevereniging Association of Internet and Hosting Service Providers, AIHSP worden aangekondigd. De AIHSP heeft als doel om de internet en hostingbranche een stem te geven en er voor te zorgen dat het belang van de branche en de belangen van de branche zelf bekend worden bij de media en politiek.

Paul Hirsch, president van het oprichtingscomitee van de AIHSP:

Het idee van een professionele organisatie voor de webhosting en internet service branche wordt al jaren lang besproken, velen zijn enthousiast over het idee, maar uiteindelijk strandt het idee weer door het gebrek aan inzet en toewijding. Vandaag zien we een grote kans, en we geloven dat we een strategie hebben ontwikkeld die dit mogelijk gaat maken. We voorzien een organisatie die van haar leden is met als doel om er te zijn voor de branche als geheel.

Waar ik echt van sta te kijken is dat er, blijkbaar, zelfs in de Verenigde Staten tot nu toe nauwelijks branche brede samenwerking is in de internet- en hostingbranche. De woorden van Hirsch geeft het probleem weer dat mij zeer bekent voor komt in onze branche. Goede initiatieven worden (vooraf) met groot enthousiasme ontvangen, alleen maar weinigen willen hun tijd en vaak ook geld spenderen aan iets dat niet direct bijdraagt aan hun eigen omzet, laat staan dat het mogelijk wél bijdraagt aan de omzet van hun concullega’s.

In Nederland zien we het zelfde probleem. Al gaat het hier de goede kant op met de DHPA en ISPConnect die beide de branche proberen te verenigen, maar laatst werd ook duidelijk dat we er nog lang niet zijn gezien het HostMerk keurmerk het bijltje er bij neer gooit. Op webhostingtalk.nl zag je daarop weer een discussie losbarsten met allemaal enthousiaste ideeën voor een vervolg op HostMerk, maar zo snel als die discussie begon was deze ook weer afgelopen. Precies zoals Hirsch de Amerikaanse situatie beschrijft, is het ook in Nederland.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.