Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Easynet verkoopt dochterbedrijf Concepts ICT

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 15 juli 2011 08:04 uur

Easynet Global Services verkoopt het dochterbedrijf Concepts ICT dat is gespecialiseerd in glasvezelnetwerken. De nieuwe eigenaar is investeringsmaatschappij Reggeborgh.

Volgens Dirk Peeters, directeur Noord-Europa bij Easynet, behoort Concepts ICT niet tot de hoofdactiviteiten van Easynet. “Easynet richt zich op het aanbieden van beheerde netwerk-, hosting- en geïntegreerde diensten aan grootzakelijke klanten wereldwijd. Concepts ICT richt zich op de consumentenmarkt in Nederland. De organisatie groeit sterk en levert financieel en operationeel een prima prestatie, maar behoort niet tot de kernactiviteiten van Easynet.”

De private investeerder Reggeborgh heeft Concepts ICT gekocht omdat ze zeer succesvol is in de verkoop, oplevering en support van fiber to the home-klanten, zo laat een woordvoerster van Easynet weten. De keuze van Reggeborgh voor Concepts ICT ligt voor hand, vindt Joost Hermanns, algemeen directeur van Concepts ICT. “Concepts ICT heeft haar focus op glasvezeldienstverlening, een markt waar Reggeborgh ook belangen in heeft. Door ons aan te sluiten bij Reggeborgh kunnen wij onze hoge servicegraad continueren en de huidige groei versnellen.”

Reggeborgh neemt 100 procent van de aandelen van Concepts ICT over. Over de hoogte van de overnamesom doen beide partijen geen uitspraken. Concepts ICT blijft als zelfstandige organisatie actief en alle medewerkers, inclusief het managementteam, blijven bij Concepts ICT.

Easynet Global Services werd in juli vorig jaar zelf door eigenaar BSkyB voor 100 miljoen pond verkocht aan de Britse investeerder Lloyds Development Capital (LDC).

 

DJ, 16 juli 2011 12:06 am

"Reggefiber is eind 2005 opgericht door investeringsmaatschappij Reggeborgh "

"Reggefiber Holding BV (59%) en KPN BV (41%)."

(bron: http://www.infolook.nl/downloads/Infolook-Bedrijfsprofiel-Reggefiber.pdf)

Oftewel: Weer een nieuwe internet aanbieder voor KPN.

DJ, 16 juli 2011 1:04 am

Hmm, betreft mijn vorige bericht: dat hoeft natuurlijk helemaal niet op te gaan. Blijkbaar denk ik niet helder, teken dat het bedtijd is.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.