Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Clouddiensten lijken nog weinig geld op te brengen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 16 augustus 2011 08:04 uur

Aan de cloud wordt nog niet veel verdiend. Niet alleen het beursgenoteerde bedrijf VCE, een Amerikaanse leverancier van infrastructuur voor cloudomgevingen, verdient niet veel aan clouddiensten. Dat blijkt ook het geval te zijn bij Amazon.

De bedrijfstak Amazon Web Services draagt maar voor een heel klein deel bij aan de omzet van het gehele Amazon. Slechts 3 procent van de totaalomzet van Amazon is afkomstig van Amazon Web Services. In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de omzet 311 miljoen dollar. De totale omzet van het bedrijf bedroeg echter ruim 9,8 miljard dollar.

Hoewel AWS met 23 procent is gegroeid, is het kennelijk nog van marginaal belang voor het bedrijf, zo merkt ComputerWeekly op.

Het beeld dat aan de clouddiensten weinig verdiend wordt, lijkt te worden bevestigd door het bericht eerder deze week over Virtual Computing Environment (VCE), de joint venture van Cisco, EMC en VMware. Dat bedrijf zou al bijna 124 miljoen dollar aan schulden hebben.

Voor zover bekend lijkt Rackspace iets succesvoller te zijn met zijn clouddiensten. In het vierde kwartaal van vorig jaar verdiende het bedrijf bijna 100 miljoen dollarĀ  aan de cloud, zo schreef ISPam.nl eerder. De totale omzet bedroeg destijds 214,7 miljoen dollar. Daarmee zou het Rackspace het enige bedrijf ter wereld dat zoveel verdient aan publieke clouddiensten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.