Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interoute breidt cloudplatform uit

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 19 augustus 2011 08:03 uur

Interoute gaat haar clouddiensten uitbreiden. De eigenaar van het grootste Europese netwerk bouwt dit jaar de infrastructuur van haar cloudplatform verder uit tot een volwaardige vertegenwoordiging van alle diensten van het bedrijf. Ispam sprak met Interoute over de nieuwe ontwikkelingen in de cloud.

Het doel van Interoute is om een multiservice cloudplatform te creëren waar alle diensten van het bedrijf samenkomen. Zo wil Interoute hostingdiensten, voice- en videonetwerk en rechtstreekse verbinding met het datacenter bieden binnen deze cloudservice. “Het platform bestaat al, maar doel is om de infrastructuur uit te breiden en zo alle diensten van Interoute te kunnen aanbieden in de cloud. Ook grote en kleine carriers moeten elkaar kunnen ontmoeten op dit virtuele switchplatform. Uiteindelijk moet de clouddiensten voor iedere klant met elke type netwerk beschikbaar zijn”, aldus Jonathan Wright, commercieel directeur bij Interoute.

Interoute richt zicht op zowel de publieke als de privé-cloud. De privé-cloud is echter voor zowel klanten als voor Interoute interessanter, omdat daar de veiligheid van data gegarandeerd kan worden binnen het eigen netwerk. Interoute wil de clouddiensten in een groot deel van Europa aanbieden, zegt Jonathan Wright. “Wij willen ons cloudnetwerk voor iedere klant in ieder land beschikbaar maken. Klanten van de netwerkbeheerder kunnen kiezen voor een privé-netwerk/publiek internet of een combinatie.” Interoute wil deze nieuwe infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk in het vierde kwartaal lanceren. Voor Europa zal deze vanaf januari 2012 beschikbaar zijn.

Vorige maand heeft netwerkbeheerder Interoute zich aangesloten bij de Cloud Security Alliance (CSA). Hiermee wil het bedrijf laten zien dat het waarde hecht aan de veiligheid van cloudoplossingen.

Naast het bouwen van de cloudinfrastructuur richt Interoute zich momenteel ook op hun wereldwijde expansie van het netwerk. Vooral in snelgroeiende economische machten als China en India blijkt veel behoefte aan de outsourcing-tak van het bedrijf. “Door het groeiende gebruik van video en audio op internet hebben vooral deze landen behoefte aan iemand die het zware werk achter het netwerk verricht. Dat kunnen wij bieden. Wij hebben goede netwerkdiensten in Zuid-Frankrijk en Italië dus is het makkelijk om andere netwerken van buiten Europa aan ons te verbinden”, aldus Jonathan Wright. Interoute gaat deze tak wel meer standaardiseren. “De volgende stap bij deze service is vastleggen wat we wel en niet kunnen en moeten doen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.