Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interoute breidt cloudplatform uit

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 19 augustus 2011 08:03 uur

Interoute gaat haar clouddiensten uitbreiden. De eigenaar van het grootste Europese netwerk bouwt dit jaar de infrastructuur van haar cloudplatform verder uit tot een volwaardige vertegenwoordiging van alle diensten van het bedrijf. Ispam sprak met Interoute over de nieuwe ontwikkelingen in de cloud.

Het doel van Interoute is om een multiservice cloudplatform te creëren waar alle diensten van het bedrijf samenkomen. Zo wil Interoute hostingdiensten, voice- en videonetwerk en rechtstreekse verbinding met het datacenter bieden binnen deze cloudservice. “Het platform bestaat al, maar doel is om de infrastructuur uit te breiden en zo alle diensten van Interoute te kunnen aanbieden in de cloud. Ook grote en kleine carriers moeten elkaar kunnen ontmoeten op dit virtuele switchplatform. Uiteindelijk moet de clouddiensten voor iedere klant met elke type netwerk beschikbaar zijn”, aldus Jonathan Wright, commercieel directeur bij Interoute.

Interoute richt zicht op zowel de publieke als de privé-cloud. De privé-cloud is echter voor zowel klanten als voor Interoute interessanter, omdat daar de veiligheid van data gegarandeerd kan worden binnen het eigen netwerk. Interoute wil de clouddiensten in een groot deel van Europa aanbieden, zegt Jonathan Wright. “Wij willen ons cloudnetwerk voor iedere klant in ieder land beschikbaar maken. Klanten van de netwerkbeheerder kunnen kiezen voor een privé-netwerk/publiek internet of een combinatie.” Interoute wil deze nieuwe infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk in het vierde kwartaal lanceren. Voor Europa zal deze vanaf januari 2012 beschikbaar zijn.

Vorige maand heeft netwerkbeheerder Interoute zich aangesloten bij de Cloud Security Alliance (CSA). Hiermee wil het bedrijf laten zien dat het waarde hecht aan de veiligheid van cloudoplossingen.

Naast het bouwen van de cloudinfrastructuur richt Interoute zich momenteel ook op hun wereldwijde expansie van het netwerk. Vooral in snelgroeiende economische machten als China en India blijkt veel behoefte aan de outsourcing-tak van het bedrijf. “Door het groeiende gebruik van video en audio op internet hebben vooral deze landen behoefte aan iemand die het zware werk achter het netwerk verricht. Dat kunnen wij bieden. Wij hebben goede netwerkdiensten in Zuid-Frankrijk en Italië dus is het makkelijk om andere netwerken van buiten Europa aan ons te verbinden”, aldus Jonathan Wright. Interoute gaat deze tak wel meer standaardiseren. “De volgende stap bij deze service is vastleggen wat we wel en niet kunnen en moeten doen.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?