Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Japan krijgt fonds voor datacenters

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 17 augustus 2011 08:04 uur

Een investeringsfonds van het Japanse Mitsubishi Corporation heeft een vastgoedfonds opgezet van 25,8 miljard yen (230 miljoen euro) dat zich volledig gaat focussen op datacenters in Japan. Het doel van het fonds is om te investeren in datacenters die bestand zijn tegen de krachtigste aardbevingen. Zo willen zij herhaling van de problemen na de ramp in maart van dit jaar voorkomen. Het is de eerste keer dat een dergelijk fonds wordt opgericht in het land.

Het fonds zou al geld hebben geïnvesteerd in drie lokale datacenters: twee in de buurt van Tokyo en één in Sapporo. Deze datacenters zijn eigendom van Softbank en essentieel voor de grootste telecommunicatiebedrijven van Japan, waaronder de provider van Apples iPhone. Mitsubishi heeft al meerdere fondsen die investeren in vastgoed, maar geen specifiek fonds voor datacenters. Met name individuele investeerders en pensioenfondsen uit Japan zullen bijdagen aan de financiering van het fonds.

Mitsubishi zegt tekenen van herstel te zien in de Japanse datacenterindustrie. De huidige markt voor datacenters in het land wordt geschat op 17 miljard dollar en de vraag groeit nog steeds. Onderzoeksbureau MIC Research in Tokio schat dat de Japanse datacenter-markt dit belastingjaar met 8 procent toeneemt en in 2016 mogelijk een waarde heeft van 24,7 miljard dollar (17,1 miljard euro).

Na de verwoesting door de aardbeving was het een tijd lang onduidelijk of de datacenterindustrie zich kon herpakken. De Japanse regering had blackouts ingesteld om de beperkte stroomverziening te reguleren, een maatregel waar ook datacenters onder te lijden hadden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.