Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HP lanceert nieuwe clouddiensten

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 9 september 2011 08:03 uur

Hewlett-Packard heeft woensdag twee IaaS privé-cloud beta’s gelanceerd voor haar eerste clouddiensten. Het betreft computing en opslagservices via de eigen datacenters van het bedrijf.

De clouddiensten zijn gebaseerd op de infractructure en software van Hewlett Packard en zijn volledig geintegreerd met OpenStack cloud tools. HP maakte vorige maand bekend deel te nemen aan OpenStack. Beide beta’s zijn voorlopig gratis, maar slechts toegankelijk voor een selecte groep. Ontwikkelaars kunnen de service bedienen via een web-based user interface en een Representational State Transfer (RESTful) API. Wanneer het eindproduct gelanceerd wordt, zal het een pay as you go service worden.

De nieuwe clouddiensten worden HP Cloud Compute en HP Cloud Object Services gedoopt. Het doel van het bedrijf is om met deze diensten ‘een nieuwe generatie cloudoplossingen en -infrastructuur te bieden aan developers, ISVs en andere bedrijven.’ HP streeft naar openheid en transparantie van de clouddiensten zegt het bedrijf in het persbericht. De nieuwe diensten lijken veel op de webservices van onder andere Amazon, Microsoft en Rackspace.

HP gaf een aantal maanden geleden aan dat het haar clouddiensten zou richten op bedrijven en particulieren. Later bleek dat HP zich toch meer wilde terugtrekken uit de PC-business en stopte met de productie van tablets. Enkele weken geleden maakt HP bekend dat het de PC-afdeling graag helemaal wil afstoten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.