Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIMO 2011 focust op cloud computing

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 6 oktober 2011 08:01 uur

Dinsdag ging in Madrid SIMO Network van start. De grootste en bekendste technologiebeurs van Spanje viert dit jaar haar 50e verjaardag. Dit jaar ligt er een belangrijke focus op cloud computing. “Spanje loopt op technologie nog steeds een beetje achter. Maar de wil om de cloud te integreren is sterk en ontwikkelingen gaan snel”, zegt María Peigneux Garcia van STRATO.

Het thema van SIMO is dit jaar ‘Technologie is de sleutel tot concurrentievermogen’. De beurs wil nieuwe technologie en trends voorstellen aan het bedrijfsleven. Door middel van stands en veel workshops en presentaties worden deelnemers verteld over de mogelijkheden van onder andere de cloud voor bedrijven. Waar de beurs eerst voor iedereen toegankelijk was is het tegenwoordig alleen voor professionals. Hoofdsponsors zijn grootmachten Dell, Intel, HP, Huawei en Sage.

Maar de status van vroeger is deels verloren gegaan aan evenementen als IFA Berlijn of CES Las Vegas. María Valcarce, directeur van SIMO, zegt in een artikel in El Pais dat de inhoud belangrijker is dan de omvang van het evenement. “Al willen wij zeker blijven meedraaien in de voorhoede.” Peigneux Garcia is het ermee eens dat het evenement voor Spanje nog erg belangrijk is. “Het is het grootste technologie-evenement hier. Voor ons is het een erg belangrijke bijeenkomst, waar veel nieuwe klanten ons vinden. Zeker nu wij over een maand de HiDrive Free ook in Spanje lanceren, is het goed hier te staan.”

Meer dan 150 bedrijven zijn dit jaar aanwezig op SIMO Network. Het evenement duurt tot 6 oktober en er worden voor 2011 zo’n 20.000 bezoekers verwacht.

Buiten de deuren van het beursgebouw waren protesten tegen een groot aantal ontslagen bij technologieconcern HP. De demonstranten hebben een video gemaakt, die hier te bekijken is.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...