Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eurocloud Spanje ontwikkelt handleiding cloud

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 7 oktober 2011 08:01 uur

Eurocloud Spanje is bezig met het ontwikkelen van een handleiding voor cloud computing. Het bedrijf ontwerpt de handleiding in eerste instantie voor Spanje, maar verwacht dat het initiatief ook opgepakt gaat worden in andere Europese landen waar Euorcloud actief is. “De guideline komt eind dit jaar uit. Veel bedrijven hebben advies nodig over de cloud. Waar moet je op letten? Wat heeft een bedrijf nodig? Over dat soort dingen willen wij informatie geven”, zegt Pedro Prestel, CEO van Eurocloud Spanje in een interview met ISPam. “Het is een Spaans initiatief, maar binnen de organisatie worden veel ideeen uitgewisseld. We hebben ook een wikicloud opgericht waar andere landen vervolgens interesse in toonden.”

Volgens Prestel is een handleiding hard nodig voor het bedrijfsleven in zowel Spanje als Europa. “Spanje loopt een beetje achter op het gebied van cloud computing. Bedrijven hier zijn nog steeds in de fase dat ze proberen te begrijpen waarom zij naar de cloud zouden moeten.”

Volgens Prestel is er juridisch geen probleem, ondanks de huidige conflicten tussen de Verenigde Staten en Europa over het recht op, en toegang tot, data. “Er is een juridisch framework voor Europa waarin alle afspraken wat betreft de cloud staan beschreven. Wij bevelen ieder bedrijf dat bij ons voor advies komt aan, om goed uit te zoeken wat voor verschillende cloudoplossingen er worden aangeboden. Het is belangrijk om te weten welke regels er zijn en of de aanbieder zich daaraan houdt.”

Eurocloud was sterk vertegenwoordigd op SIMO Network deze week in Madrid. De organisatie wilde bedrijven informeren door middel van presentaties. “Deze beurs is een goede mogelijkheid om iedereen de voordelen van de cloud te laten zien.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.