Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gaat EasyNet de prijzen ook verhogen?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 september 2006 15:39 uur

Enkele weken terug was er flink wat onrust toen duidelijk werd dat de prijzen in TelecityRedbus 3 flink stijgen. Waarbij er een aantal ISP’s waaronder deze migreerden richting EasyNet. Toen kreeg ik van alle kanten al te horen dat het niet lang zou duren voordat EasyNet zou volgen. Al sneller dan verwacht gingen er gisteren al de eerste geruchten, dat de prijzen zouden gaan stijgen in EasyNet. Uit een offerte aan een grote klant van EasyNet, blijkt een fikse prijsverhoging.

Naar aanleiding hiervan heb ik contact opgenomen met EasyNet, welke mij zojuist hebben teruggebeld en ontkenden dat er een algehele prijsverhoging aankomt. Waarbij er wel per individueel contract gekeken wordt naar de prijzen, echter werd dit later ontkent noch bekend.

Het is een interessante en ik denk noodzakelijke ontwikkeling dat de prijzen in de datacentra omhoog gaan. In hoevere er wel of niet een algehele prijsstijging aan zit te komen in EasyNet is moeilijk in te schatten. Wel is mijn verwachting dat de prijzen wel moeten stijgen in datacentra, gezien investeringen in nieuwe apparatuur en infrastructuur met de huidige prijzen bijna onmogelijk (moeten) zijn. Dus het is, naar mijn idee, geen kwestie of de prijzen gaan stijgen, maar wanneer de prijzen in datacentra gaan stijgen.

Het grote voordeel van de prijsstijging in de datacentra zal zijn, dat de branche wordt schoongeveegt. De huidige zeer lage colocatie/rack prijzen nodigen onprofessionele partijen uit om ook colocatie aan te bieden tegen prijzen waarmee een gemiddelde ondernemer zijn eigen uren er niet eens uit krijgt. Dus op de langere termijn lijkt het mij zelfs een goede ontwikkeling voor de professionaliteit en continuiteit in de branche.

dirk-jan, 6 september 2006 9:26 pm

Valt te verwachten natuurlijk, goedkope footprints worden schaarser en dus gaat de prijs omhoog :) Ik weet niet hoe easynet zit met stroom, maar ook dat kan natuurlijk meespelen in de prijzen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.