Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gaat EasyNet de prijzen ook verhogen?

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 6 september 2006 15:39 uur

Enkele weken terug was er flink wat onrust toen duidelijk werd dat de prijzen in TelecityRedbus 3 flink stijgen. Waarbij er een aantal ISP’s waaronder deze migreerden richting EasyNet. Toen kreeg ik van alle kanten al te horen dat het niet lang zou duren voordat EasyNet zou volgen. Al sneller dan verwacht gingen er gisteren al de eerste geruchten, dat de prijzen zouden gaan stijgen in EasyNet. Uit een offerte aan een grote klant van EasyNet, blijkt een fikse prijsverhoging.

Naar aanleiding hiervan heb ik contact opgenomen met EasyNet, welke mij zojuist hebben teruggebeld en ontkenden dat er een algehele prijsverhoging aankomt. Waarbij er wel per individueel contract gekeken wordt naar de prijzen, echter werd dit later ontkent noch bekend.

Het is een interessante en ik denk noodzakelijke ontwikkeling dat de prijzen in de datacentra omhoog gaan. In hoevere er wel of niet een algehele prijsstijging aan zit te komen in EasyNet is moeilijk in te schatten. Wel is mijn verwachting dat de prijzen wel moeten stijgen in datacentra, gezien investeringen in nieuwe apparatuur en infrastructuur met de huidige prijzen bijna onmogelijk (moeten) zijn. Dus het is, naar mijn idee, geen kwestie of de prijzen gaan stijgen, maar wanneer de prijzen in datacentra gaan stijgen.

Het grote voordeel van de prijsstijging in de datacentra zal zijn, dat de branche wordt schoongeveegt. De huidige zeer lage colocatie/rack prijzen nodigen onprofessionele partijen uit om ook colocatie aan te bieden tegen prijzen waarmee een gemiddelde ondernemer zijn eigen uren er niet eens uit krijgt. Dus op de langere termijn lijkt het mij zelfs een goede ontwikkeling voor de professionaliteit en continuiteit in de branche.

ISPam.nl Job board

dirk-jan, 6 september 2006 9:26 pm

Valt te verwachten natuurlijk, goedkope footprints worden schaarser en dus gaat de prijs omhoog :) Ik weet niet hoe easynet zit met stroom, maar ook dat kan natuurlijk meespelen in de prijzen.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?