Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nu ook pre-registraties voor nieuwe Top Level Domains?

 • Door
 • Arnout Veenman
 • geplaatst op
 • 6 augustus 2008 08:04 uur

Een maand geleden op de ICANN meeting in Parijs werd besloten om de regels voor de aanvraag van nieuwe Top Level Domains (TLD’s) te versoepelen, waarmee het naar verluid mogelijk gaat worden om voor 60.000 euro een eigen TLD te registreren. Het Gentse bedrijf COMBELL speelt hier handig op in door ‘pre-registraties’ voor de nieuwe TLD’s mogelijk te maken.

Dit is natuurlijk nogal merkwaardig, want het besluit dat de regels versoepeld zullen gaan worden is dan wel genomen, maar verder is er nog niets beslist over de nadere invulling hiervan. Er valt dus helemaal niks pre te registreren of te wel de pre-registratie is onzin. Olof Nordling, Manager Policy Development Coordination van ICANN is nog stelliger en noemt de nieuwe dienst van COMBELL tegenover ZDnet “Absurd” en op zijn minst voobarig.

Tegenover ISPam.nl nuanceert Tom de Bast, business development manager van COMBELL de kwestie. Volgens De Bast is de pre-registratie bedoelt om er voor te zorgen dat de dossiers van partijen die een eigen TLD willen hebben behartigd worden, terwijl de dienst verder volledig vrijblijvend is en geintresseerden ook geen geld kost. Hoe dan ook ik vind het een slimme marketingtruc, maar blijf het onzin vinden, want er valt simpelweg niks te pre-registreren!

DreamHost.nl, 8 augustus 2008 11:26 am

Pure marketingstunt! Combell is niet eens zelf een "ICANN Accredited registrar", dus waarom zou je met zo'n onervaren partij in zee willen gaan als je nog ergens USD 100.000 hebt liggen?

 • Pingback: Milan Stavric is de nieuwste aanwinst ·

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.