Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgacom en Fon starten grootste wifi-netwerk in België

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 15 november 2011 08:05 uur

Belgacom is maandag gestart met de bouw van het grootste draadloze netwerk van België. Dit doet de telecomoperator in samenwerking met het Spaanse Fon Technologies.

Hierdoor kunnen internetklanten van Belgacom nog dit jaar gratis gebruikmaken van meer dan 100.000 wifi-hotspots met hun laptop, tablet of smartphone. In 2012 wordt dit netwerk nog uitgebreid naar meer dan 500.000 wifi-hotspots in België.

Het telecombedrijf zegt met deze samenwerking de drempel om overal toegang te krijgen tot het internet aanzienlijk te willen verlagen. “Bovendien krijgt de klant zo ook meer waar voor zijn geld.”

De dienst is gratis voor alle internetklanten van Belgacom. Bij de registratie via de e-services maakt de klant een login en paswoord aan waarmee hij toegang krijgt tot alle gedeelde hotspots. Overigens is het voor klanten ook mogelijk om hun verbinding niet met anderen te delen. Maar wie dat doet,  kan zelf ook niet inloggen op de hotspots elders in het land, aldus Belgacom.

Naast elkaar
De samenwerking met Fon werd overigens al eind juni van dit jaar aangekondigd. Fon is de grootste wifi-gemeenschap ter wereld, waar wereldwijd al meer dan 4 miljoen klanten hun draadloze internettoegang met elkaar delen.

Bij Fon worden de modems van de klanten zo geconfigureerd dat internetklanten naast het eigen netwerk ook een semipubliek netwerk uitbouwen waar andere Fon-gebruikers zich op kunnen aanmelden. Er worden dus twee toegangspunten aangemaakt, één voor privégebruik en één toegangspunt om te delen met anderen waarbij beide netwerken compleet van elkaar gescheiden zijn.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.