Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nieuw datacenter Interxion in Schiphol-Rijk volgend jaar open

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 16 november 2011 08:02 uur

Interxion heeft zijn zesde datacenter in de regio Amsterdam aangekondigd. Het nieuwe centrum moet in het vierde kwartaal van 2012 worden geopend.

Interxion heeft op dit moment vijf datacenters in de regio Amsterdam, drie in Amsterdam zelf en twee in Schiphol-Rijk. Het nieuwe datacenter, dat is omgedoopt tot AMS6, komt in de buurt van AMS5 in Schiphol-Rijk. Het krijgt een oppervlakte van circa 4000 vierkante meter met zo’n 10 MW aan vermogen.

“We zien een enorme vraag naar carrier neutrale colocatieruimte in Amsterdam, in het bijzonder bij cloud service providers en digital mediabedrijven”, licht Interxion-directeur David Ruberg in een verklaring toe. Volgens het datacenterbedrijf is de helft van de datavloer al verkocht aan klanten.

AMS6 of AMS7
In april van dit jaar was al bekend dat er een locatie vlakbij AMS5 was gekocht voor de bouw van een  nieuw datacenter. Toen ging Interxion Nederland er nog van uit dat de nieuwe naam van het datacenter AMS7 zou worden, omdat AMS6 qua uitspraak wel erg lijkt op de AMS-IX. “Maar we hebben dat nog eens bekeken en overlegd met de AMS-IX zelf, en we vonden het verschil tussen IX en het cijfer 6 groot genoeg om het datacenter toch AMS6 te noemen”, vertelt Vincent in ’t Veld, directeur Marketing en Business Development bij Interxion.

Met de bouw het datacenter en de aankoop van de grond, is zo’n 60 miljoen euro gemoeid.

Kwartaalcijfers
Interxion heeft  dinsdag ook de resultaten van het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet kwam in die periode uit op 62 miljoen euro. Dat is 13 procent hoger dan in dezelfde periode in 2010. De winst is een jaar tijd gestegen van 5,9 miljoen tot 6,9 miljoen euro (16 procent).

Het bedrijf handhaaft de eerder uitgesproken omzetverwachting voor het hele jaar die vermoedelijk ergens tussen de 239 en 245 miljoen euro zal uitkomen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.