Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Atos opent datacenter Helsinki

  • Door
  • Caroline van Soelen
  • geplaatst op
  • 16 december 2011 08:01 uur

Atos heeft haar nieuwe datacenter in Helsinki geopend. Het center, dat zich richt op de Europese klanten van Atos,  is eco-efficiënt  en werkt op basis van warmte-terugwinning. Het voorziet daarmee een deel van de Finse hoofdstad van verwarming. Het complex gebruikt daarnaast zeewater voor de koeling van onder andere de servers.

Het datacenter is onderdeel van het Academia-datacentercomplex, een complex van 5000 viekante meter met  ‘groene’ datacenters.  De overtollige energie van dit complex moet 4500 appartementen in de stad voorzien van warm water en verwarming. De directeur van Academia, Marko Vanninen, zegt hierover in een persbericht: “Datacenter lifecycle kosten zijn tot maximaal 80 procent energie gerelateerd. Wij zijn bijzonder blij om onze klanten niet alleen duurzame ontwikkeling, maar ook concrete besparingen op het gebied van energie te kunnen bieden.”

Atos heeft inmiddels 13 datacenters wereldwijd en 50 lokale centers. Duurzaamheid is een belangrijke onderdeel van de bedrijfsstrategie. Onder het motto Firm of The Future werkt Atos samen met klanten om milieuvriendelijke oplossingen te vinden. “Onze ambitie is om herkend te worden als wereldleider in innovatieve it-oplossingen, die onze klanten helpen om duurzamer te werken”, aldus Philippe Mareine van Atos.

 

 

patrick, 16 december 2011 9:34 am

durf het haast niet te vragen maar hebben ze het pers bericht via email verstuurd :D

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.