Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IBM-datacenters toegevoegd aan Europese Code of Conduct

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 11 januari 2012 08:04 uur

De deelnemerslijst van de Europese Code of Conduct for Data Centres is opnieuw uitgebreid. Vorige week werden door de Europese Commissie maar liefst 27 Europese datacenters van IBM, waaronder ook één in Nederland, aan de lijst toegevoegd.

Het is daarmee de grootste deelname aan de Code of Conduct door één bedrijf. Het gaat om 27 Europese datacenters. Deze staan onder meer in Denemarken (3x), Zweden (2x), Oostenrijk (2x), Duitsland (2x), Portugal (4x), België (2x), Groot-Brittannië (3x) en Nederland.

De EU zou een PUE-waarde (Power Usage Effectiveness) van 1,65 voor de IBM-datacenters hebben berekend. Het PUE-gemiddelde in de sector ligt nu op 1,8, aldus IBM. De energiemaatregelen die IBM heeft genomen, moeten ervoor zorgen dat in drie jaar tijd de it-capaciteit wordt verdubbeld zonder dat het energieverbruik stijgt. Welke maatregelen dat zijn, is niet bekend.

De Code of Conduct for Data Centres is een initiatief waarbij wordt geprobeerd om met behulp van een reeks richtlijnen vrijwillig het energieverbruik in Europese datacenters naar beneden te brengen.

Kritiek
Op de gedragscode kwam eerder ook al kritiek omdat het op meerdere punten niet goed aansluit op de wensen en behoeften van de it-sector. Als gevolg daarvan zouden er maar weinig bedrijven zijn die de code daadwerkelijk naleven.

Niet alleen IBM
Overigens is ook de TelecityGroup goed vertegenwoordigd in de Europese lijst. Het Britse datacenterbedrijf is  met ongeveer 24 datacenters in Europa deelnemer aan de Europese datacentergedragsregels.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.