Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Beursgang Rackspace mislukt: Koers daalt direct met 20 procent

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 augustus 2008 08:10 uur

Rackspace bereidt beursgang voorVoor het eerste in jaren is er weer een technologisch bedrijf naar de beurs gegaan. Rackspace besloot op basis van een ‘Dutch auction’, waarbij de aandelen werden geveild op basis van de maximale prijs waartegen alle 15 miljoen (12.7 miljoen van het bedrijf zelf en 2.3 miljoen van aandeelhouders) aangeboden aandelen zouden worden verkocht. De verwachting was dat de prijs op deze manier tussen de 12 en 16 dollar per aandeel zou uitkomen, dit viel met 12.50 dollar per aandeel laag uit binnen die bandbreedte. Het werd echter nog erger, doordat het aandeel op de eerste handelsdag meteen een koersduik maakte en het aandeel Rackspace Hosting inc. (RAX) sloot met een koers van 10.01 dollar ruim 20 procent lager, mag de beursgang mislukt noemen!

Rackspace wilde met de beursgang geld op halen om wereldwijd uit te breiden, daarbij ligt de focus voornamelijk op Azie en Europa. Vorig jaar maakte Rackspace de eerste stap naar het Europese vaste land met een vestiging in Amsterdam. Ondanks de mislukte beursgang, heeft het Rackspace nu wel 158 miljoen dollar opgehaald, waarmee het de plannen kan uitvoeren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.